امروزه در میان مسلمین کسانی هستند که می گویند ما مسلمان سکولار هستیم و…

  1. امروزه در میان مسلمین کسانی هستند که می گویند ما مسلمان سکولار هستیم و برای جامعه ای سکولار و دموکرات و لیبرال تلاش می کنند. اینها از نظر شرعی چه کسانی هستند؟

ج: آنچه جوهره و اسکلت دارالاسلام و دارالکفر را شکل می دهد قانون و اطاعت کردن است که حاکمیت و مجازات و پاداش را نیز به دنبال دارد که در مجموع معانی «4گانه»ی دین را می رسانند. یعنی یا شخص این حکم و اطاعت کردن و مجازات و پاداش و حاکمیت را به دین الله می دهد یا به دین سکولاریسم که دین سکولاریستها (مشرکین یا احزاب) است. الله تعالی در زمینه ی حکم و اطاعت کردن می فرماید:

  • أَلاَ لَهُ الْخَلْقُ وَالأَمْرُ تَبَارَكَ اللّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ (الاعراف/54)آگاه باشيد كه تنها او مي آفريند و تنها او فرمان مي دهد .
  • إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ أَمَرَ أَلاَّ تَعْبُدُواْ إِلاَّ إِيَّاهُ  (یوسف/40) فرمانروائي از آن خدا است و بس . خدا دستور داده است كه جز او را نپرستيد .
  • إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِلّهِ يَقُصُّ الْحَقَّ وَهُوَ خَيْرُ الْفَاصِلِينَ (الانعام/57)  حکم جز در دست خدا نيست . خدا به دنبال حق مي رود و او بهترين جدا كننده (حق از باطل) است .
  • وَلَا يُشْرِكُ فِي حُكْمِهِ أَحَداً  (الکهف/26) و در حکمش كسي را شریک نمي گرداند .
  • –         وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللّهُ إِلَيْكَ (المائده/49)  و در ميان آنان طبق چيزي حكم كن كه خدا بر تو نازل كرده است، و از اميال و آرزوهاي ايشان پيروي مكن، و از آنان برحذر باش كه تو را از برخي چيزهائي كه خدا بر تو نازل كرده است به دور و منحرف نكنند.
  •  فَاحْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ عَمَّا جَاءكَ مِنَ الْحَقِّ (المائده/48) پس  ميان آنان بر طبق چيزي داوري كن كه خدا بر تو نازل كرده است ، و به خاطر پيروي از اميال و آرزوهاي ايشان ، از حق و حقيقتي كه براي تو آمده است روي مگردان .
  • وَاللّهُ يَحْكُمُ لاَ مُعَقِّبَ لِحُكْمِهِ وَهُوَ سَرِيعُ الْحِسَابِ (الرعد/41)خداوند فرمان مي راند و فرمانش هيچ گونه رادع و مانعي ندارد . و او سريع الحساب است
  • إِنَّا أَنزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللّهُ وَلاَ تَكُن لِّلْخَآئِنِينَ خَصِيماً (نساء/105) ما كتاب به حق بر تو نازل كرده ايم تا ميان مردمان طبق آنچه خدا به تو نشان داده است داوري كني ، و مدافع خائنان مباش.
  • وَمَا اخْتَلَفْتُمْ فِيهِ مِن شَيْءٍ فَحُكْمُهُ إِلَى اللَّهِ ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبِّي عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ  (الشوری/10)در هر چيزي كه اختلاف داشته باشيد، حکم آن به خدا واگذار مي گردد. چنين الله ی است كه «رب» من است و من بدو پشت مي بندم، و به او مراجعه مي كنم.

بر این اساس الله تعالی می فرماید :

  • –         إِنَّمَا كَانَ قَوْلَ الْمُؤْمِنِينَ إِذَا دُعُوا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ لِيَحْكُمَ بَيْنَهُمْ أَن يَقُولُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (النور/51 )مؤمنان هنگامي كه به سوي خدا و پيغمبرش فرا خوانده شوند تا ميان آنان داوري كند ، سخنشان تنها اين است كه مي گويند: شنيديم و اطاعت كرديم ! و رستگاران واقعي ايشانند .
  • وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً مُّبِيناً (الاحزاب/36)هيچ مرد و زن مؤمني، در كاري كه خدا و پيغمبرش داوري كرده باشند اختياري از خود در آن ندارند. هر كس هم از دستور خدا و پيغمبرش سرپيچي كند، گرفتار گمراهي كاملاً آشكاري مي گردد.
  • فَلاَ وَرَبِّكَ لاَ يُؤْمِنُونَ حَتَّىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لاَ يَجِدُواْ فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجاً مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسْلِيماً (النساء/65) امّا، نه! به پروردگارت سوگند كه آنان مؤمن بشمار نمي آيند تا تو را در اختلافات و درگيريهاي خود به داوري نطلبند و سپس ملالي در دل خود از داوري تو نداشته و كاملاً تسليم (حکم) باشند.

در این میان کسانی هستند که این قوانین را از جائی می گیرند و دینی برای خود تولید کرده اند که الله تعالی به آن دستور نداده است . به این اشخاصی که چنینی دینی تولید کرده اند سکولار یا به زبان عربی مشرک و به دین تولید شده ی آنها نیز سکولاریسم می گویند .

الله تعالی می فرماید: أَمْ لَهُمْ شُرَكَاء شَرَعُوا لَهُم مِّنَ الدِّينِ مَا لَمْ يَأْذَن بِهِ اللَّهُ (شوری/21 ) شايد آنان شریکانی دارند كه براي ايشان ديني را پديد آورده اند كه خدا بدان اجازه نداده است (و از آن بي خبر است ؟)

  حالا اگر مسلمان در شرکیات کفار با وجود حقی که نزدشان هست از این کفار 1- اگاهانه 2- عمداً 3- به میل خودشان و اختیاری تبعیت کنند آنوقت تبدیل به اشخاصی سکولار (مشرک) می شوند: وَإِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ إِنَّكُمْ لَمُشْرِكُونَ  (الانعام/121 ) اگر از آنان اطاعت كنيد بيگمان شما سکولار(مشرك) خواهيد بود. و خروج از اسلام  و ورد به یکی از کفار 5 گانه ی 1- الَّذِينَ هَادُوا 2- وَالصَّابِئِينَ 3- وَالنَّصَارَىٰ 4- وَالْمَجُوسَ 5- وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا مساوی است با ارتداد.

البته تنها دارودسته ی منافقین میان مسلمین هستند که اینگونه به قوانین و احکام سکولاریستها گرایش پیدا می کنند و زمانی هم که این قوانین سکولاریستی را می پذیرند جزو سکولاریستها (مشرکین) می شوند چون : وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْاْ إِلَى مَا أَنزَلَ اللّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ رَأَيْتَ الْمُنَافِقِينَ يَصُدُّونَ عَنكَ صُدُوداً  (النساء/61) و زماني كه بديشان گفته شود: به سوي چيزي بيائيد كه خداوند آن را نازل كرده است ، و به سوي پيغمبر روي آوريد، منافقان را خواهي ديد كه سخت به تو پشت مي كنند.

این دارودسته ی منافقین یا سکولار زده ها در میان مسلمین با وجود آشکار و واضح بودن حکم الله باز دنبال حکم جاهلیت خواهند بود و فرقی ندارد در عصر نبوت باشند یا در قرون دیگر، به همین دلیل الله تعالی می پرسد: أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ حُكْماً لِّقَوْمٍ يُوقِنُونَ (مائده/50) آيا (آن فاسقان) جوياي حكم جاهليّت هستند؟ آيا چه كسي براي افراد معتقد بهتر از خدا حكم مي كند؟

دارودسته ی منافقین با تمام این افکار مادام که در میان مسلمین و دارالاسلام مسلمین حضور دارند و در عبادات ظاهری ادای مسلمین را در می آورند و در حزبی جداگانه خودشان را تعریف نکرده اند یا به حزبی سکولار نپیوسته اند و در کل تا زمانی که ضمن رعایت ظوابط تکفیر جزو مرتدین قرار نگرفته اند باز جزو دارودسته ی منافقین (سکولار زده ها) میان مسلمین و دشمنان شماره 4 مسلمین محسوب می شوند : هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ ۚ (منافقون/4) که باید از آنها حذر کرد و مواظبت و هوشیاری خود را نسبت به این دشمنان داخلی حفظ کرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *