س. با اینهمه رسانه ی ماهواره ای و مجازی چرا سرعت دعوت مثل گذشته نیست؟ آیا ما نباید از دوران مکی نیستیم؟

س. با اینهمه رسانه ی ماهواره ای و مجازی چرا سرعت دعوت مثل گذشته نیست؟ آیا ما نباید از دوران مکی نیستیم؟

ج . اگرانسان ذهن و قلبش فارغ و خالي باشد از مسئله اي، اگر انساني با صلاحيت بياني و كرداري، مطلب را به وي رساند و نامبرده نيز طالب و خواهان باشد، مطلب وارد ذهن گشته و زود وارد قلب مي گردد و ذهن و قلب مثل هم مي شوند. اما براثر بيان مطالب مختلف ضعيف، كه اولين بار القاء گرديده آنهم بصورت ضعيف، و شخصي بي تفاوت شده باشد، پناه برخدا از آگاهانيدن وي، مثل اغلب مردم كنوني كه مطلب را از شبکه های مختلف ماهواره ای و فضای مجازی متفرق  گرفته اند.

اما باز سيره نبوي مي گويد تربيت امتي از امتها هرگز 1- آني نبوده . 2- تربيت هر فرد جدا جدا نيز غيرممكن است . پيامبر صلي الله عليه و سلم رهبر و مربي تاريخ، امتش را در يك آن و جدا جدا تربيت نكرد، زيرا چنانچه در سوره هاي مدني اوصاف بعضي از ياران آمده است معلوم مي شود كه در كنار برخي ضعيف الايمان، سهل انگار، كند و. .. وجود داشتند كه به مرور زمان به صف مومنين خالص پيوستند.

 اما در ابتدا پايگاه اصيل، قوي، راسخ الايمان و متحد و منسجم را تربيت نمود و سپس بقيه مردم توسط  اين پايگاه و مجموعه، با در نظر گرفتن الگوي صالح كه از دلهاي صاف و راسخ الايمان آنها تراوش مي نمود، اصلاح و تربيت شدند. و اين است الگوي راستين . لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا( احزاب/ 21)

پس بدانيد كه خداوند اين دلها را در اختيار شما قرار داده است و از آن بازخواست مي شويد و دوباره اظهار كنيم كه دوباره بياموزيم كه نوع جاهليت نوع حركت را مشخص مي كند. چنانچه نوع جاهليت زمان پيامبر صلي الله عليه و سلم نوع حركت را مشخص كرد و اجتهادات در مبارزات هم بر همين مبناست. مو به مو بر مبناي سنت نبوي ضرورتي ندارد.

چنانچه الان، مردم چيزهاي مفيد و زيادي از 13 ساله بعدي مدينه را انجام مي دهند و ما بگوئيم ، نه ، بيائيد از 10 ساله سنت مكه شروع کنیم و همگي را تعطيل نموده و اي مردم بيائيد از اقراء شروع نمائيم و… چنین کاری درست نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *