حزب، حزب سالاری و احزاب در دارالاسلام و دارالکفر (1) (قسمت 22)

حزب، حزب سالاری و احزاب در دارالاسلام و دارالکفر (1) (قسمت 22)

(4-قسمت)

رسول الله صلی الله علیه وسلم با پیام الله تعالی با تمام معیارهای حزبی، یک حزب واحد در برابر احزاب مختلف مشرکین تشکیل داد که با عقاید و منهجی جدید به اعضای حزبش هویتی جدید با اهدافی جدید تزریق کرد.

این حزب، حزب الله بود. حزبی که  هم در مکه و در اوج ضعف و هم در مدینه و در اوج قدرت حکومتی یکی بود و الله تعالی در موردش می فرماید: وَمَن یَتَوَلَّ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ ‏(مائده/56) ‏و هرکس که خدا و پیغمبر او و مؤمنان را به  سرپرستی و یاری بپذیرد ( از زمره حزب‌الله است و) بی‌تردید حزب‌الله پیروز است.‏

‏در مورد حزب الله باز می بینیم که الله تعالی می فرماید:  لَا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ یُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ کَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ، مردمانی را نخواهی یافت که به خدا و روز قیامت ایمان داشته باشند، ولی کسانی را به  سرپرستی بگیرند (و کسانی را به عنوان سرپرست خود انتخاب کنند که این افراد) با خدا و پیغمبرش دشمنی ورزیده باشند، هرچند که آنان پدران، یا پسران، یا برادران، و یا قوم و قبیله ایشان باشند.،أُوْلَئِکَ کَتَبَ فِی قُلُوبِهِمُ الْإِیمَانَ وَأَیَّدَهُم بِرُوحٍ مِّنْهُ، چرا که مؤمنان، خدا بر دلهایشان رقم ایمان زده است،( بر دلهاشان (نور) ایمان را نوشته و ایمان را در دل هایشان ثابت و مقرر کرده) و با روح ربانی خود (یا با روحی از جانب خود حیاتی ویژه به آنها بخشیده و) یاریشان داده است و تقویتشان کرده است، وَیُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ، و ایشان را به باغهای بهشتی داخل می‌گرداند که از زیر ( کاخها و درختان ) آنها رودبارها روان است، و جاودانه در آنجا می‌مانند. خدا از آنان خوشنود، و ایشان هم از خدا خوشنودند. أُوْلَئِکَ حِزْبُ اللَّهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ‏(مجادله/22) اینان حزب الله هستند. آگاه باش! حزب الله، قطعاً پیروز و رستگار است.

اگر اعضای این حزب الله در مسیر صحیح رسول الله صلی الله علیه وسلم حرکت کنند این سرانجام قطعی آنهاست که الله تعالی در معرفی رسول الله صلی الله عله وسلم و یارانش هم می فرماید: كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ، شما بهترین امّتی هستید که به سود انسانها آفریده شده‌اید، تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ (آل عمران/110) امر به معروف و نهی از منکر می‌نمائید و به خدا ایمان دارید.

الله تعالی در هیچ جائی نفرمود بهترین امت ها هستید، بلکه همیشه به امت واحده اشاره کرده که  «الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ » ی هستند که در یک مسیر تحت عنوان «الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ» در حرکتند و الله تعالی در مورد این مسیر مستقیم امت واحده و مسیرهای متفرق می فرماید: وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ، این راه، راه مستقیم من است از آن پیروی و تبعیت کنید، وَلاَ تَتَّبِعُواْ السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَن سَبِيلِهِ، و از راههای دیگر پیروی نکنید که شما را از راه خدا پراکنده و متفرق می‌سازد. ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (انعام/153) اینها چیزهائی است که خداوند شما را بدان توصیه می‌کند تا پرهیزگار شوید.‏

(ادامه دارد……)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *