درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

(5-قسمت)

نکته ای که یادم آمد این است که، الله متعال می فرمایند: قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ غَيْرَ الْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا كَثِيرًا وَضَلُّوا عَنْ سَوَاءِ السَّبِيلِ (مائده/77)، بگو: اى اهل كتاب در دين خود بناحق غلو نكنيد و از پى هوسهاى گروهى كه پيش از شما گمراه شدند و بسيارى [از مردم] راگمراه كردند و از راه راست منحرف و گمراه شدند دنبال این ها نرويد، از پی هوس های این ها نروید.

در اینجا دو نکته ی مهم نهفته است، یکی اینکه الله متعال اهل کتاب را به پرهیز از غلو در دینشان که همان اسلام است دعوت می کند، یعنی این ها اگر دست از غلوشان بردارند همانی می شوند که رسول الله صلی الله علیه و سلم گفته است، چون دین آن ها و دین همه ی ما یکی و اسلام است ولی شریعت های ما با هم فرق می کند. آن ها فرقه های منحرفی از اسلام هستند اگر دست از غلوهایی که می کردند بردارند همانی می شوند که رسول الله صلی الله علیه و سلم آورده بود، و فرقی ندارد، چون کل چیزی که پیامبران در طول تاریخ بشری گفته اند یکی بوده با شریعت های مختلف. پس می گوید در دینتان غلو نکنید. مسأله ی دوم که در این آیه به آن اشاره می شود این است که عامل غلو و گمراهی را پیروی آن ها از هوس های «ضالین» معرفی می کند. تاریخ هم نشان داده عامل اکثر انحرافات عقیدتی مسلمین و جعل احادیث، تاریخ سازی، ایجاد تفرقه های داخلی، کشت و کشتارهای داخلی میان مسلمین، همین ضالین و کفار پنهان داخلی یا منافقین بوده اند؛ و الان هم هستند. و الان هم عامل اکثر مصیبتهای ما همین هایی هستند که در قالب شیخ، ملا، مولوی، خاخام، راهب، ماموستا و روشنفکر دینی، احزاب اسلامی و گروه های فلانی به اسم اسلام و مفتی و هیئت فلان علما و… علیه عقاید و منافع مسلمین مشغول فعالیت می باشند.

با این وجود، ما می دانیم که منافقین هم در دنیا جزو مسلمین محسوب می شوند. در نتیجه در جوامع انسانی دو گروه بیشتر وجود ندارد، یا مسلمین هستند یا کفار و گروه سومی وجود ندارد.

عده ای از آگاهان به فقه و شریعت، همین کفار را به دو گروه و دو دسته ی کفار اهل کتاب و کفار غیر اهل کتاب تقسیم کردند. اما، با دقت بیشتر در قرآن می توان کفار را به صورت کلی به پنج گروه تقسیم کرد:

  1. کفار اهل کتاب (شریعتهای منحرف اسلام مثل یهود ونصارا که خودشان را با دین سکولاریسم آلوده کردند، به دین سکولاریسم آلوده شدند، مثل کسی که به بیماری وبا آلوده می شود یا سل یا هر بیماری دیگری).
  2. کفار شبه اهل کتاب (مثل مجوس یا هر فرقه ای که شبیه اهل کتاب به دین سکولاریسم آلوده شدند و همان مسیر اهل کتاب را رفته اند).
  3.  کفار غیر اهل کتاب (که در قرآن تنها با لفظ «مشرکین» از آن ها یاد شده و ما امروزه آن ها را سکولار می دانیم.[1]
  4. کفار مرتد (کسی که قبلاً مسلمان بوده اما آگاهانه و عمداً و به میل خودش یکی یا کل قوانین شریعت الله را با قوانین یکی از این سه گروه قبلی  اهل کتاب، شبه اهل کتاب یا غیر اهل کتاب عوض می کند و به یکی از این طاغوت ها ایمان می آورد، به جای این که به آن ها کفر کند به آن ها ایمان می آورد و صف خودش را از مسلمین جدا می کند. این کافر مرتد است که به صورت موردی به آن می پردازیم.
  5.  کفار پنهان داخلی (منافقین). با آنکه الله متعال آن ها را برادر کفار اهل کتاب و کافر دانسته ومی فرماید:«أَلَمْ تَرَإِلَى الَّذِينَ نَافَقُوا يَقُولُونَ لِإِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ لَئِنْ أُخْرِجْتُمْ لَنَخْرُجَنَّ مَعَكُمْ وَلَا نُطِيعُ فِيكُمْ أَحَدًا أَبَدًا وَإِن قُوتِلْتُمْ لَنَنصُرَنَّكُمْ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ» (حشر/11)،(الله متعال آن ها را برادر کفار اهل کتاب و کافر دانسته لِإِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ كَفَرُوا انان را کافر دانسته؛) آیا منافقانی را ندیده‌ای که پیوسته به برادران کافر اهل کتاب خود می‌گویند: هرگاه شما را بیرون کنند، ما هم با شما بیرون خواهیم آمد، و هرگز به زیان شما از سخن کسی فرمانبرداری نخواهیم کرد، و اگر با شما جنگ و پیکار شود، قطعاً به کمکتان شتافته و یاریتان خواهیم داد. خدا گواهی می‌دهد که آنان دروغ می‌گویند (و به عهد خود وفا نمی‌کنند).‏

(ادامه دارد……)


[1] آن ها اسمشان عوض شده همان طور که در قرآن به عده ای که دهری هستند یا طبیعت گرا هستند امروزه به آن ها آتئیست می گویند یا ماتریالیست و کمونیست می گویند و اسم های دیگری را برای خودشان انتخاب کرده اند غیر از همان طبیعت گرا یا همان دهری هایی که آن عقاید را در قدیم داشتند و الان هم دارند. ماهیتشان یکی است. همان ماهیت را دارند ماهیتشان یکی است، کلمات با هم فرق می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *