درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

(6-قسمت)

الله متعال این ها را اینگونه معرفی می کند و در قیامت هم جایی بدتر از همه ی کفار را به آن ها اختصاص داده است. علاوه بر این، ما هم صفات زیادی از این ها را می دانیم، اما تشخیص نهائی این دسته و جدا کردن آن ها همان طور که یهود، نصارا و سکولاریستها را از هم جدا می کنیم، تنها در حیطه ی الله متعال قرار دارد و ما در دنیا نمی توانیم اینها را جدا کنیم هر چند که وجود دارند. آن ها وجود دارند اما الله به ما این قدرت تشخیص را نداده که بتوانیم این ها را جدا کنیم. ما در دنیا اینها را مشمول همان حکم مسلمین قرار می دهیم، با آنکه ممکن است اشتباه کنیم اما این یک دستور است. الله متعال گفته ما باید آن ها را مشمول حکم مسلمین بدانیم تا زمانی که در صف مسلمین هستند.

چون، این ها در میان مسلمانان هستند و ظاهراً همچون مسلمانان زندگی می کنند و ممکن است تعداد قلیلی باشند؛ اما، مؤمنین مخلص هم دوروبرشان را بگیرند. مثل همان امام مسجد ضرار که مسلمان و صحابی رسول الله صلی الله علیه و سلم بود اما فریب منافقین را خورده بود. الله متعال جهت محافظت از این مسلمانان فریب خورده دستور می دهد منافقین یا همان کفار پنهان داخلی و ضالین که رسول الله صلی الله علیه وسلم آن ها را به عنوان بدترین انسانها معرفی کرده و در موردشان گفته: «وَتَجِدُونَ شَرَّ النَّاسِ ذَا الْوَجْهَيْنِ» باز دستور داده که این موجودات هم مشمول حکم مسلمین شوند.الله اکبر. الله اکبر. الله متعال چقدر به مسلمین اهمیت می دهدو نمی خواهد آن مسلمینی که فریب این ها را خورده اند قربانی شوند.لا حول و لا قوة الا بالله.

این یک واقعیت است که تشخیص و جداکردن این گروه منافقین در حد توان انسانها نیست، ما نمی توانیم و نمی دانیم این که چنان حرفی را می زند یا چنان عملی را انجام می دهد واقعاً یک مسلمان است که دارد این کار را انجام می دهد و از روی خطا و اشتباه و تأویل وغیره است؟ یا فلان کار اشتباهی که انجامش می دهد واقعاً از درون، اعتقادی به دین اسلام ندارد و این بخشی از بیماری عقیدتی اوست که رو کرده است؟ یعنی ما وقتی بیماری ها یا صفاتی را در شخص می بینیم نمی دانیم این گفتار و کرداری که این به ظاهر مسلمان انجام می دهد از روی خطا و اشتباه و تأویل و غیره است یا نه، واقعاً از درون، اعتقادی به دین اسلام ندارد و این بخشی از بیماری عقیدتی اوست که رو کرده است؟ در هر صورتی، الله متعال دستور داده که این ها را جزو مسلمین به حساب بیاوریم.

البته، عده ای از درس خوانده های مدرسه ی یکی دو قرن اخیر حجاز، سعی دارند این دسته از مسلمین فریب خورده و جاهل را به همراه کفار پنهان داخلی(یا همان منافقین) تحت عنوان مسلمان مشرک یا مشرکین منتسب به اسلام یا کافر منتسب به اسلام و … نام گذاری کنند که به نظر بنده همان اسم منافقین که الله متعال انتخاب کرده برایشان بهتر است. و ما در دنیا آن ها را مسلمان می نامیم و اسم ترکیبی یا عبارت سازی های شبهه ساز و ضرر رسان را، برای دنیای مسلمین صحیح نمی دانیم.

بحث شرک، نفاق، کفر، فسق و… چیزی است و اینکه شخص به درجه ی مشرکی، منافقی، کافری، فاسقی و…برسد چیز دیگری است. مشرک یا سکولاریست، کافری است که به صورت عموم به خدا اعتقاد دارد، اما در کنار آن به یکی یا چند تا از طاغوتها هم ایمان داشته باشد و برای آنچه الله در شریعت آخرین رسولش نازل کرده شریک قائل شود، برای «همه ی آنچه» الله در شریعت آخرین رسولش نازل کرده شریک قائل شود. حالا ممکن است در مسأله ی ذات و خلقت، مخلوقی را شریک خالق کرده باشد یا در مسأله ی تدبیر واداره ی جهان یا یکی از عبادتهایش باشد، یا در مسأله ی قانونگذاری و حکم باشد، یا در مسأله ی اطاعت کردن باشد، یا هر آنچه که الله در آخرین شریعتش نازل کرده باشد و به صورت خلاصه مشرک یا سکولاریست کسی است که اصلا در امر اداری زندگی دنیوی خودش به هیچ یک از شریعتهای آسمانی ایمان نداشته باشد و در داخل هیچکدام از این شریعتهای آسمانی قرار نگرفته باشد . در هر صورت، زمانی که شخص به این درجه می رسد که مستحق کلمه ی مشرک یا سکولاریست شود ما در قرآن و سنت قوانین جداگانه ای برای این ها نداریم. بلکه، قرآن همه ی مشرکین (سکولاریستها) را در دنیا مشمول حکم کفار قرار می دهد. دقت کنید وقتی که شخص به این درجه می رسد ما در قرآن و سنت نداریم که قانون جداگانه ای برایش داشته باشیم بلکه قرآن همه ی مشرکین (سکولاریستها) را در دنیا مشمول حکم کفار قرار می دهد اما با شدت و سختگیری بیشتری.

(ادامه دارد…..)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *