دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار
درسهای مقدماتی/ درس پنجم:
دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار
(19-قسمت)
حالا، کسی در برابر این مشرکین کافر می گوید: «لا اله»، یعنی کفر به طاغوت و پشت سرش «الا الله» هم می گوید و اقرار می کند به محمد رسول الله صلی الله علیه وسلم، اما باز هم«نا آگاهانه» دچار اشتباهاتی در همین کفر به طاغوت و ایمان به الله می شود. یعنی در همان «لا اله – الا الله» دچار اشتباهاتی غیر عمدی می شود. در درس اسلام چیست؟ و مسلمان کیست؟ در این زمینه به صورت مختصر توضیح دادیم که برای چنین مسلمانی باید مسائل شروط تکفیر و موانع تکفیر و اقامه حجت نبوی و مسائل این چنینی رعایت شود تا اینکه بگوییم این شخص «آگاهانه»و عمداً و به میل خودش ایمان به طاغوت را جایگزین ایمان به الله نموده، و همان طور که با یقین وارد اسلام شده، با یقین هم از آن خارج شده، نه با شک و شبهه.
بخش اول از درس امروز در مورد دشمن شناسی را تمام می کنیم وسراغ پرسشهای دوستان می رویم که به این بخش از درسمان مربوط می شوند.
- سلام: معیار برای کافر بودن افرادی از میان اهل کتاب و مشرکین آنهم قبل از آمدن خاتم الانبیا چه بوده است؟ چون این افراد در جاهلیت زندگی می کردند.
زمانی که ما از عصر جاهلیت قبل از اسلام صحبت کردیم این نکته را متوجه شدیم که الله متعال به جاهل بودن این اشخاص گواهی می دهد؛ اما باز جهل این کفار مانع از تکفیر آنها و مجازات دنیوی آنها، در صورت سرپیچی از قوانین شریعت الله، نمی شود. آیات زیادی به این مهم اشاره کردند مثل: «وَإِنْ أَحَدٌ مِنْ الْمُشْرِكِينَ اسْتَجَارَكَ فَأَجِرْهُ حَتَّى يَسْمَعَ كَلَامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْلَمُونَ» (توبه/۶)
در اینجا هم شخص را مشرک نامیده و هم به جاهل بودن شخص اشاره کرده است، در حالی که نه کلام الله توسط رسول الله صلی الله علیه وسلم را شنیده و نه با رسول الله صلی الله علیه وسلم هم صحبتی کرده و حجتی از طرف پیامبر هم بر او اقامه نشده است. می دانیم که محتوای دعوت تمام پیامبران کفر به طاغوت و ایمان به الله یا «لا اله الا الله» بوده آنهم از کانال آخرین فرستاده و آخرین فرستاده ی قبل از رسول الله هم سیدنا عیسی بوده است. در نتیجه، جهل نسبت به آخرین شریعت اسلام مانع از آن نمی شود که به چنین اشخاصی نگوییم مشرک و کافر. این ها قبل از شریعت پیامبر صلی الله علیه وسلم در برابر شریعت قبل از آن مشرک و کافر شده اند. و به همین ترتیب، این سلسله ادامه داشته تا اولین پیامبر. برای همین است که قدمت مشرکین یا سکولاریست ها به قدمت تاریخ بشریت برمی گردد.
الله متعال خودش علیم و حکیم است، و می داند چه وقت و کجا باید شریعت جدید اسلام را نازل کند و پس مانده های شریعت قبلی تا کی می تواند برای بنده هایش مثمر ثمر باشد و آخرین رمقش تا چه موقع است؟ حالا آخرین رمق شریعت سیدنا عیسی تا آمدن رسول الله صلی الله علیه وسلم بوده، کسانی وجود داشته اند که قبل از آمدن رسول الله صلی الله علیه وسلم نسبت به شریعت قبلی کافر شده اند. مثل مشرکین یا سکولاریستها که عادت همیشگی شان است در برابر تمام شریعتهای آسمانی کافر شوند، و یا کسانی از اهل کتاب بوده اند که دچار کفر شدند. به همین دلیل، ما حتی به کفاری قبل از آمدن رسول الله صلی الله علیه وسلم در میان مشرکین و اهل کتاب بر می خوریم که الله متعال در موردشان می فرماید: «لَمْ يَكُنِ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَالْمُشْرِكِينَ مُنْفَكِّينَ حَتَّى تَأْتِيَهُمُ الْبَيِّنَةُ * رَسُولٌ مِنَ اللَّهِ يَتْلُو صُحُفًا مُطَهَّرَةً * فِيهَا كُتُبٌ قَيِّمَةٌ» (بینه/۱-۳)، كافران اهل كتاب و مشركان دست بردار نبودند تا دليلى آشكار برايشان بیايد ….
مشرکین (سکولاریستهای کنونی) درهر صورت در زمان وجود شریعتهای تحریف شده ی یهودیت و نصرانیت و قبل از بعثت پیامبر صلی الله علیه وسلم کافر شمرده شده اند . این ها هچ کدام از شریعت های آسمانی را در مسأله ی قانون گذاری و زندگی شان قبول ندارند. همین الان سکولاریست ها را نگاه کنید همین طور هستند مگر نیستند؟. مگر به شریعت های نصرانیت و یهودیت اعتقادی دارند؟ مگر اجازه می دهند که آن شریعت ها هم در قوانین اداره ی زندگی اجتماعی جامعه شان دخالت داشته باشد؟ پس، این ها قبل و بعد از رسالت رسول الله صلی الله علیه وسلم هم باز کافر و مشرک بودند.
(ادامه دارد……)