درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

درسهای مقدماتی/ درس پنجم:

دشمن شناسی شرعی (1)/ کلیاتی در مورد آنالیز جامعه ی کفار

(20-قسمت)

از جامعه ی اهل کتاب هم باز کفاری وجود داشته اند.حالا، کفار پنهان داخلی یا منافقین بوده اند یا کفاری مرتد. یا کفاری بودند که مثلاً از شریعت یهودیت شریعت سیدنا موسی نه یهودیت، به مال نصرانیت اعتتقاد نداشتند در حالی که باید ایمان می آوردند به نصرانیت و به شریعت سیدنا عیسی باید ایمان می آوردند. پس در میان آن ها هم کفار پنهان داخلی بودند در میان اهل کتاب مال شریعت سیدنا عیسی، هم کفار مرتد بودند و هم کفاری بودند که از شریعت های دیگر به آن ها ایمان نیاورده بودند. این کفار در مجاورت پیروان آخرین شریعت آسمانی زندگی کرده اند و چنین پیامی به آنها رسیده، اما به آن ایمان نیاورده اند، چه قبل و چه بعد از آمدن پیامبر جدید دارای عذر به جهل نیستند و در هر حال در برابر پیام یکی از شریعتهای اسلامی ایستاده اند، در حالی که می بایست به آن ایمان می آوردند.

  1. خداوند از طریق رحمة للعالمین می فرماید: «وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا». اگر تنها دو جامعه وجود دارد یکی کفار و دیگری مسلمین، حالا آنهایی که پیام به آنها نرسیده و از کفار پیروی می کنند تکلیف آنها چیست؟

قبلاً خدمتتان عرض کردم رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: کسی که خودش را شبیه قومی می کند جزو همان قوم حساب می شود، برای دنیا و قضاوت های ماست. حالا قوم مسلمان است یا کافر؟. هر کسی که «ظاهراً» دینی غیر از دین اسلام آنهم از طریق آخرین فرستاده اش را انتخاب کند، برای چنین انتخابی در این دنیا کافر است. اما، عذاب در دنیا و آخرت برای اهل فتره ای که در مجاورت پیروان آخرین فرستاده نبوده اند و پیام آخرین فرستاده هم به آن ها نرسیده، بعد از ابلاغ دعوت آخرین فرستاده در دنیا عذاب برایشان می باشد. حالا، این آخرین فرستاده موسی بوده یا عیسی یا محمد علیهم السلام و الصلوة. چنین افرادی در دنیا مشمول قانون کفارمی شوند، اما در صورتی که «حجت نبوی» بر آن ها اقامه نشده باشد در قیامت مشمول آیه ی:« وَمَا كُنَّا مُعَذِّبِينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولًا» (اسراء/۱۵) می شوند. بر این اساس، دریافت پیام آخرین فرستاده ی الله «معیار» می شود.

  •  السلام علیکم: ما می دانیم  که کشاورز می داند دانه را در زمین پنهان می کند برای همین به او می گویند کافر، یعنی می داند چه چیزی را پنهان می کند، اما طبق فرمایش شما اکثر  پیروان جامعه ی کفار، جاهل هستند و با همین جهلشان با مسلمین می جنگند، آیا این جهل برایشان عذر نمی شود که خداوند آنها را حداقل در قیامت ببخشد؟

البته کافر در معنای لغوی است که به آن کشاورز می گویند. معنی شرعی آن نیست، برداشت اشتباه از این جمله نکنید.

کسانی که آخرین شریعت الله را درک کرده اند و در برابر قانون شریعت الله و به حمایت از طاغوتها با زبان یا مال یا اسلحه جنگیده اند؛ علاوه بر آنکه در دنیا کافر محسوب می شوند در قیامت هم وضع دردناک و وحشتناکی دارند. علاوه بر اینها کسانی از کفار هستند که جاهل و غیر معاند هستند که با مسلمین نمی جنگند اما چون تارک دین اسلام هستند و از دینی غیر از شریعت آخرین رسول پیروی می کنند اینها هم کفاری هستند که از دیگران تقلید می کنند و عاقبت خوبی در انتظارشان نیست. ومُعاند نبودن آنها كافر بودنشان را نفی نمی كند. زيرا كافر كسی است كه خدواند را جحد و پيامبرش را رد كند؛ حال چه از روي آگاهی و عِناد باشد وچه از روی جهل و تقليد از اهل عِناد.

(ادامه دارد…..)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *