دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب
(15-قسمت)
کفار اهل کتابی که الله متعال ذکر کرده جرمهای بزرگی چون شرک مرتکب شدند و قوانین شریعت الله را پوشاندند. الله متعال قانون و برنامه ی خالص و کاملی را برای زندگی ظاهری و معنوی انسانها فرستاده که نیازی به دستکاری بشر، مخلوط کردن آن با قوانین دین سکولاریسم و تغییر دادن ندارد. چون، اگر چیزی به قانون شریعت الله اضافه شود یا چیزی از آن کم شود خاصیت و کارکرد اصلی خودش را از دست می دهد، و به چیز دیگری تبدیل می شود که با اصل آن فرق دارد. برای همین الله متعال امر می کند که قانون و دین الله حق است و قوانین دیگر باطل و نباید این دو را با هم مخلوط کرد، و امر می کند که: «وَلاَتَلْبِسُواْ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُواْ الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ»(بقره/42)، و حق را با باطل قاطی نکنید، و حق را پنهان نكنيد، و حال آن كه میدانيد.
بله، همه ی ما می دانیم که مخلوط کردن حق با باطل باعث کتمان و پوشاندن حق می شود، و چیزی تولید می شود که باعث می شود قانون شریعت الله عقب بماند و چیزی جدید جای آن بیاید و شریکی می شود برای بخشی از قانون شریعت الله. الله متعال شریک کردن هر چیزی با آنچه که مختص خالق هست را ظلمی بزرگ معرفی کرده و می فرماید: «لَاتُشْرِکْ بِاللَّهِ اِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظِیمٌ!…» (لقمان/13)، (چيزی و كسی را) شریک خدا مكن، واقعاً شرك ستم بزرگی است.
الله متعال به عنوان یک حکم ثابت در مورد کسانی که مرتکب این ظلم بزرگ می شوند اعلام می کند که:
- اِنَّ اللّهَ لاَیَغْفِرُ اَن یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِکَ لِمَن یَشَاء وَمَن یُشْرِکْ بِاللّهِ فَقَدِ افْتَرَی اِثْمًا عَظِیمًا (نساء/48)، بيگمان و بدون شک خداوند (هرگز) شرك به خود را نمیبخشد، ولی گناهان جز آن را از هركس كه خود بخواهد میبخشد و هر كه برای خدا شريكی قائل گردد، گناه بزرگی را مرتكب شده است.
- اِنَّ اللّهَ لاَیَغْفِرُ اَن یُشْرَکَ بِهِ وَیَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِکَ لِمَن یَشَاء وَمَن یُشْرِکْ بِاللّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً بَعِیدًا (نساء/116)، بیگمان خداوند شرك ورزيدن به خود را (از كسی) نمی بخشد و بلكه پائينتر از آن را از هركس كه بخواهد (و صلاح بداند) میبخشد. هر كه برای خدا شریک بگيرد، به راستی بسی گمراه گشته است (و خيلی از حق پرت شده است).
شرک، جرمی است که خداوند هرگز آن را نمی بخشد، در این دیگر نباید شک کرد. همچنین، شکی نداریم که کفاری چون یهود، نصارا، مجوس و صابئین دچار شرک شده اند؛ این را هم نمی توان انکار کرد. اما با این وجود، الله متعال هرگز در کلامش این کفار را مشرک (سکولار) ننامیده است. رسول الله صلی الله علیه وسلم هم آن ها را مشرک (سکولار) ننامیده و هرگز آن ها را در دنیا مشمول احکام مشرکین نجس و سکولاریستهای پلید قرار نداده است.
بله، ممکن است تعجب کنید! برای شماها که در فضای دیگری نفس کشیده، و با عینک دیگری به مخلوقات الله نگاه کرده اید، جای تعجب و سؤال دارد که برای چه الله متعال آن ها را مشرک و مشرکین خطاب قرار نداده و علاوه بر آن احکامی متفاوت با مشرکین رابرایشان وضع کرده است؟!
الله متعال می فرماید: «لَّيْسَ بِأَمَانِيِّكُمْ وَلا أَمَانِيِّ أَهْلِ الْكِتَابِ مَن يَعْمَلْ سُوءاً يُجْزَ بِهِ وَلاَيَجِدْ لَهُ مِن دُونِ اللّهِ وَلِيّاً وَلاَ نَصِيراً» (نساء/123)، نه به آرزوهای شما و نه به آرزوهای اهل كتاب است. هركس كه كار بدی بكند در برابر آن كيفر داده میشود، و كسی را جز خدا يار و ياور خود نخواهد يافت.
بله، به آرزوهای ما نیست. دراین آیه به طورعام گفته شده که هرکس کار بد کند به سزای الهی خود خواهد رسید، دیگر فرق نمی کند اهل کتاب باشد و یا مسلمان. بزرگترین کار بد که خدا از آن نهی کرده و گفته که آن را نمی بخش شرک است، یعنی یکی از صفات مشرکین؛ و قطعاً الله آن را به اندازه ای که در نظر گرفته عذاب می دهد و او را نمی بخشد. این یکی از سنتهای الله است و در همه ی زمان ها و برای همه ی ملت ها ثابت است: «وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلاً» (احزاب/62) و در سنّت خدا دگرگونی نمی بینی.
(ادامه دارد…….)