دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب
(18-قسمت)
اهل کتاب «لا اله الا الله» را بر زبان می راندند، اما حاضر نبودند آخرین شریعت الله را که مفاهیم و محتویات همین «لا اله الا الله» را با شریعت جدید الله که از کانال پیامبر جدید خود آن را توضیح می دهد و آن را روشن می کند بپذیرند، و نسبت به این پیامبر جدید و شریعت او کافر شدند. «لا اله الا الله» را باید از کانال آخرین فرستاده گرفت، چون تنها آخرین فرستاده است که چگونگی کفر به طاغوت و ایمان به الله را با شریعت و فرائض جدید آن روشن می کند. با وجود این و با وجود تمام شرکیات و کفریاتی که داشتند الله متعال این هارا مشرک نام نمی برد، و احکام مشرکین را بر آن ها تطبیق نمی دهد، بلکه آن ها را مشمول احکامی خاص خودشان می کند مثلاً:
- آن ها را نجس نمی داند در حالی که سکولاریستها و مشرکین را نجس و پلید معرفی می کند.
- از آن ها اعلام برائت و کناره گیری نمی شود هر چند که دعوت به بیزاری و کناره گیری از شرکیات و کفریات آن ها می شود.از خودشان اعلام برائت و کناره گیری نمی شود در حالی که از مشرکین و سکولاریست ها اعلام کناره گیری هست.
- طعام و ازدواج با اهل کتاب را حلال می داند. ما می توانیم طعام آن ها را بخوریم و با اهل کتاب ازدواج کنیم ذبح دست اهل کتاب را می توانیم بخوریم و با زنان پاکدامن ایشان ازدواج کنیم. الله تعالی در سورهی مائده میفرمايد: «الْيَوْمَ أُحِلَّ لَكُمُ الطَّيِّبَاتُوَطَعَامُ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حِلٌّ لَكُمْ وَطَعَامُكُمْ حِلٌّ لَهُمْ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الْمُؤْمِنَاتِ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ إِذَا آتَيْتُمُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ مُحْصِنِينَ غَيْرَمُسَافِحِينَ وَلَا مُتَّخِذِي أَخْدَانٍ وَمَنْ يَكْفُرْ بِالْإِيمَانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ»(مائده/5)، امروز (با نزول اين آيه) برای شما همه ی چيزهای پاكيزه حلال شد، و (ذبائح و) خوراك اهل كتاب برای شما حلال است و خوراك شما برای آنان حلال است، و (ازدواج با) زنان پاكدامن مؤمن، و زنان پاكدامن اهل كتاب پيش از شما حلال است، هرگاه كه مهريهی آنان را بپردازيد و قصد ازدواج داشته باشيد و منظورتان زناكاری يا انتخاب دوست نباشد. هر كس كه انكار كند آنچه را كه بايد بدان ايمان داشته باشد اعمال او باطل و بيفايده میگردد و در آخرت از زمرهی زيانكاران خواهد بود. این هم یک مورد دیگر که مختص اهل کتاب است.
- بر اساس عهد و پیمانهایی اهل کتاب می توانند زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند و مثل مشرکین نجس و سکولاریستهای پلید بین جنگ یا قبول اسلام در منگنه قرار نمی گیرند. بلکه این ها می توانند بدون ترک عقاید خود در دارالاسلام به صورت خودمختار زندگی کنند و مبالغی بهعنوان جزيه می پردازند (و گاه بنابر مصالحی ممکن است این مبلغ هم گرفته نشود).
واژهی «جزيه» که از مادهی «جزاء» است، جزای حفظ امنیت و استفاده ی مجانی از امکانات دارالاسلام و خودمختاری داخلی است که به آن ها اعطا شده که در پناه چنین امنیت و خودمختاری می توانند باحفظ عقاید خود از سیستم اداری، اقتصادی، آموزشی و فرهنگی خاص خودشان بهره مند شوند. و مسلمانان ـرهبر مسلمينـ متعهد می شوند كسی مزاحم آنها نشود؛ البته به شرطی كه مخالفت با شرايط عقد ذمه، نكنند. البته این را بدانیم چندین برابر این را تمام طاغوتها از پناهنده ها و حتی شهروندان خود تحت عنوان مالیات و … می گیرند.
به هر حال، اهل كتاب حد وسط مسلمين و مشرکین قرار دارند. از آنجهت كه پيرو دين آسمانی هستند، با مسلمین شباهت دارند و از جهتیكه ايمان آنها آميخته به خرافات و مطالب بیاساس دین سکولاریسم است؛ شبيه مشركانند. با دارا بودن این صفات و ویژگیها نه مسلمان نامیده شده اند و نه مشرک و مشرکین.
لذا، در صورتی كه حاضر شوند بهعنوان يك اقليّت سالم مذهبی با مسلمانان زندگی خوبی داشته باشند، با شرايط «ذمه»، میتوانند چنين پيمانی با مسلمين داشته باشند.الله متعال به عنوان هم مسیران منحرف مسلمین، جهت اصلاح به آن ها فرصت می دهد و با مدارا با آنان برخورد می کند؛ به گونه ای که به آنها اجازه می دهد با پرداخت جزیه، به صورت آزادانه در کشور اسلامی زندگی کنند و بر شریعت منحرف خود نیز باقی بمانند.
(ادامه دارد……)