شیخ ابوحمزه المهاجر هورامی:درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

(6-قسمت)

در این صورت ظاهراً اهل قبله در دنیا سه دسته اند:

  • مسلمین
  • مؤمنین
  • منافقین (کفار پنهان داخلی)

رسول الله صلی الله علیه و سلم با آن که اسم بعضی از این کفار پنهان داخلی را از طرف الله می دانست اما هرگز آن ها را مشمول احکام کفار یا مرتدین نکرد. بلکه این ها را مشمول حکم مسلمین کرد، که هم این کفار پنهان از سایر مسلمین ارث می بردند هم دیگران از این ها ارث می بردند.

در میان منافقین و کفار پنهان داخلی کسانی بودند که رسول الله صلی الله علیه و سلم آن ها را معرفی کرده بود، و مردم با علایم و نشانه هائی آن ها را می شناختند، و کسی در نفاق آن ها شک نداشت، و آیات قرآن نفاق این ها را بیان کرده بود؛ مثل عبدالله ابن ابی. با این وجود، زمانی که این منافقین مُردند ورثه ی مسلمانشان از آن ها ارث بردند، و زمانی که کسی از اطرافیان آن ها می مُرد میراث به آن ها هم می رسید، و از جان آن ها هم محافظت می شد.

این کفار داخلی (منافقین) که آشکار کردن کفرشان رابطه ی تنگاتنگی با قدرت بازدارندگی مسلمین و بخصوص قدرت حکومتی و اجتماعی مسلمین دارد، در صدر اسلام به تدریج که احکام شریعت نازل می‌شد موضع گیری های بیمار گونه ای در برابر تطبیق این احکام از خودشان نشان می دادند.

این ها، هم می خواستند از امتیازات مسلمین در جامعه برخوردار شوند و موقعیت اجتماعی خودشان را حفظ  کنند، و هم این که در لباس اسلام و مسلمین در فکر ضربه زدن به مسلمین بودند. این ها چون غیرت برخورد رودرو با مسلمین را ندارند، قصد دارند بدون این که متهم به مقابله و مبارزه با قانون شریعت الله و ارزش های آن و حکومت اسلامی شوند کارشکنی کنند.

با این وجود، الله متعال این به ظاهر مسلمانان را کافر نامیده، هر چند در دنیا جهت محافظت از وحدت اجتماعی مسلمین و محافظت از مسلمینی که فریب این ها را خورده اند و امکان بازگشت آن ها می رود، این کفار پنهان را از امتیازات خاص مسلمین بهره مند کرده است. امتیازاتی که خاص مسلمین اند و کفار آشکار از آن برخوردار نیستند خداوند این کفار پنهان را مشمول این امتیازات مسلمین هم کرده و آن ها را در دنیا جزو آنان حساب کرده است.

با نزول آیات و شأن نزول این آیات و روشنگری های رسول الله صلی الله علیه و سلم کسی چون عبدالله بن ابی سلول، این شخص را همه می شناختند، گروهی هم بودند که تنها رسول الله صلی الله علیه و سلم آن ها را می شناخت اسم این ها را به حذیفه هم گفت، و گروهی از آن ها هم هستند که تنها و تنها الله تعالی از آنان خبر دارد و کسی آن ها را در دنیا نمی تواند تشخیص دهد، نه هیچ صحابه و نه پیامبر و موجود دیگری نمی تواند آن ها را تشخیص دهد. پس سه دسته بودند: دسته ای که همه ی مردم آن ها را می شناختند، گروه دیگری هم بودند که رسول الله صلی الله علیه و سلم اسم آن ها را می دانست و به دیگران نگفته بود، و دسته ای هم بودند که فقط و فقط الله آن ها را می شناخت و کسی از آن ها خبر نداشت حتی خود پیامبر صلی الله علیه و سلم. «وَمِمَّنْ حَوْلَکُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ مُنَافِقُونَ وَمِنْ أَهْلِ الْمَدِینَهِ مَرَدُوا عَلَى النِّفَاقِ لَا تَعْلَمُهُمْ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ سَنُعَذِّبُهُمْ مَرَّتَیْنِ ثُمَّ یُرَدُّونَ إِلَى عَذَابٍ عَظِیمٍ» (توبه/۱۰۱)، «لَا تَعْلَمُهُمْ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ» این گروه سومی بودند در میان اعراب بادیه‌نشین اطراف شما و در میان خود اهل مدینه، منافقانی هستند که تمرین نفاق کرده‌اند و در آن مهارت پیدا نموده‌اند. تو ایشان را نمی‌شناسی و بلکه ما آنان را می‌شناسیم «لَا تَعْلَمُهُمْ نَحْنُ نَعْلَمُهُمْ»، ایشان را دو بار شکنجه می‌دهیم. سپس روانه ی عذاب بزرگی می‌گردند.

با مرگ افرادی که از طریق وحی رسول الله صلی الله علیه و سلم آن ها را معرفی کرده بود و با انقطاع وحی، دیگر شناسایی منافقین کافر که در تار و پود جامعه نفوذ کرده اند تا روز قیامت برای انسان ها غیر ممکن است. هر چند که شناخت علایم آن ها و حتی گروه و باند آن ها، و مسلمین فریب خورده ی تحت نفوذ آن ها ممکن است مقدور باشد. گروه و باند آن ها ممکن است مقدور باشد ولی منافقینی که کافرند و در داخل این دارودسته ی شناخته شده هستند شناختشان برای انسان ها غیر ممکن است.

(ادامه دارد…….)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *