شیخ ابوحمزه المهاجر هورامی:درس های مقدماتی/ درس پنجم دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

درس های مقدماتی/ درس پنجمدشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

(11- قسمت)

در این صورت، جمع و دارودسته ای که منافقین کافر با خودشان همراه کرده اند یک دست نیستند. با این که خودشان دو دسته هستند دسته ای که در اساس ایمان نیاوردند و دسته ای دیگر هم هستند که مسلمان شدند یا ایمان هم آوردند و دوباره برگشتند به همان دین سکولاریسم و عقاید سکولاریستی.اما آن جمعی که کل این ها را تشکیل می دهند (و مجموعه ای که آن ها را سکولارزده ها معرفی کردیم و دارودسته ی منافقین و کفار پنهان داخلی هستند) یک دست نیستند. عده ای همین منافقین کافر هستند که تعدادشان معمولاً خیلی کم است، و دسته ای دیگر کسانی از مسلمین هستند که به دلایلی از این ها حرف شنوی دارند یا هنوز در قلبشان بیماری هست و اکثریت قاطع دارودسته ی منافقین یا سکولارزده ها با این هاست:

-وَإِذْ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ مَّا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُوراً ‏(احزاب/12)، ‏و (به ياد آوريد) زمانی را كه منافقان و آنان كه در دل هايشان بيماری (نفاق) بود می‌گفتند: خدا و پيغمبرش جز وعده‌های دروغين به ما نداده‌اند. در این آیه «الْمُنَافِقُونَ» را جدا می آورد.

-لَئِن لَّمْ یَنتَهِ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌوَالْمُرْجِفُونَ فِی الْمَدِینَةِ لَنُغْرِیَنَّکَ بِهِمْ ثُمَّ لَا یُجَاوِرُونَکَ فِیهَا إِلَّا قَلِیلاً ‏(احزاب/60)، اگر منافقان و بیماردلان و کسانی که در مدینه باعث اضطراب می‌ شوند  از کار خود دست نکشند، تو را بر ضدّ ایشان می‌شورانیم و بر آنان مسلّط می‌گردانیم، آن گاه جز مدّت اندکی در جوار تو در شهر مدینه نمی‌مانند. نگاه کنید، آشکارا می گوید «الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ».

الله تعالی با آن که مجموعه ی منافقین را در دنیا، دو گروه معرفی می کند: «الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ». اما، در دنیا همه را جزو همان «الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ» حساب کرده، و این اقلیت منافقین را جزو همان اکثریت و جزو مسلمین حساب نموده است نه برعکس. یعنی «الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ» را جزو همان منافقین اصلی و کفار حساب نکرده بلکه، اقلیت کوچک کفار منافقین کافر را جزو «الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ» حساب کرده است.به همین دلیل است که در جاهای زیادی از قرآن زمانی که سخن از منافقین است با همان لفظ «الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ» مورد خطاب قرار می گیرند که مشمول همان حکم این ها می شوند.

در بحث کفار آشکار اهل کتاب، شبه اهل کتاب و کفار مشرک یا سکولاریست های کافر اشاره کردیم که دسته ای از این ها هستند که ایمان می آورند، و آن هم مقلدین و پیروان چشم و گوش بسته ی آن ها هستند که به صورت سیاهی لشکر نقش کفار را بازی می کنند، ادای رهبرانشان را در می آورند و خودشان را شبیه کفار کرده اند. در اینجا هم عده ای سیاهی لشکر از مسلمین هستند که همین نقش را برای کفار پنهان داخلی بازی می کنند. بازیگران اصلیِ گروه و دارودسته ی منافقین و کفار پنهان داخلی تعداد کم و ناچیزی هستند، اما سیاهی لشکرهایی که خودشان را در صفاتی شبیه آن ها کرده اند و ادای آن ها را در می آورند بسیار زیاد و انبوه هستند.   

برای همین الله تعالی برای این فریب خورده ها، سیاهی لشکرها و کسانی که خودشان را شبیه کفار کرده اند مسأله ی توبه را مطرح می کند؛ یعنی امکان بازگشت، چیزی که برای کفار وجود ندارد. چون خود منافقین کافرند و کافر قطعاً ایمان نمی آورد. الله تعالی می فرماید: «إِنَّ الْمُنَافِقِینَ فِی الدَّرْکِ الأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَن تَجِدَ لَهُمْ نَصِیراً* إلَّا الَّذِينَ تَابُوا وَأَصْلَحُوا وَاعْتَصَمُوا بِاللَّهِ وَأَخْلَصُوا دِينَهُمْ لِلَّهِ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الْمُؤْمِنِينَ ۖ وَسَوْفَ يُؤْتِ اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ أَجْرًا عَظِيمًا (نساء/146-145)، مگر کسانی (از ایشان) که توبه کنند (تَابُوا) و برگردند و به اصلاح بپردازند (وَأَصْلَحُوا) و به خدا متوسّل شوند (وَاعْتَصَمُوا بِاللَّهِ) و دین خودشان را خالصانه از آن خدا کنند (وَأَخْلَصُوا دِينَهُمْ لِلَّهِ). پس آنان از زمره ی مؤمنان خواهند بود و خداوند به مؤمنین پاداش بزرگی خواهد داد.‏

(ادامه دارد……)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *