دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
(13- قسمت)
فاسق برای شخصی هم به کار می رود که در درون به الله ایمان دارد اما، در عمل دچار گناه یا آلودگی و بیماری شده است. برای منافقین هم به کار می رود. اما منافق در اساس، ایمانی به الله و روز قیامت ندارد. در این صورت، فاسق هم مسلمانِ مجرم، گناهکار و مریض را شامل می شود و هم کافر را شامل می شود که طبعاً دچارانواع گناهان و ظلم ها می شود.
اینگونه الله متعال می خواهد دارودسته ی سکولارزده ها و منافقین را از مشمول شدن به حکم خودِ کفار منافق، کفار اصلی که خودشان را پنهان کرده اند آرام آرام آن ها را بیرون بکشد. آرام آرام آن ها را مشمول احکام دیگری نماید. به همین دلیل است که در مسأله ی عذاب دادن هم الله تعالی صف و دارودسته ی منافقین و سکولارزده ها را دو تا می کند: «لاَ تَعْتَذِرُواْ قَدْ کَفَرْتُم بَعْدَ إِیمَانِکُمْ إِن نَّعْفُ عَن طَآئِفَةٍ مِّنکُمْ نُعَذِّبْ طَآئِفَةً بِأَنَّهُمْ کَانُواْ مُجْرِمِینَ» (توبه/66)، عذرخواهی نکنید. شما پس از ایمانآوردن، کافر شدهاید. اگر هم برخی از شما را (به سبب توبه مجدّد و انجام کارهای شایسته) ببخشیم، برخی دیگر را نمیبخشیم. زیرا آنان به جرم های خود ادامه میدهند.
پس الله تعالی، مریدان و دنباله روان سیاهی لشکری که حقیقت برایشان روشن شده و توبه کردند را می بخشد. اما کفار انگشت شمارشان که نه اهل هدایت اند نه توبه، پس عذاب مال این هاست. حالا، اگر کسی از این سکولارزده ها و پیروان توبه نکرد، این هم مصیبت دیگری برای ما می شود. اگر کسی از این سکولارزده ها و پیروانشان، پیروان منافقین و کفار اصلی توبه نکرد در قیامت این پیروان بیمار، جزو همان کفار سکولاری محسوب می شوند که خودشان را شبیه ایشان کردند، آن ها را دوست داشتند و در دارو دسته شان بودند.
الله تعالی نمونه ی بیماری های منافقین را ذکر کرده و صفاتشان را آورده است. دستور داده که از آن ها حذر شود. درمورد آن ها احتیاط کنید که آلوده نشوید. حالا کسی به یکی از ویروس های واگیر آن ها مبتلا و آلوده شده، و به اصطلاح «مریض» شده است؛ الله با شریعتش هم بیماری را تشخیص داده و معرفی کرده، هم راه درمان را به صورت نسخه و داروئی در اختیار بیمار قرار داده است. «وَنُنَزِّلُمِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا» (اسراء/82)، یعنی هم شفا است هم رحمت؛ و یک جانبه و بلاعوض و مجانی هم است، آن هم برای چه کسی؟ برای مؤمنین. چون این قرآن برای ظالمین کارکردش فقط خسارت زدن به آن هاست نه رحمت. حالا، اگر شخصی عاقل بود و فهم و درک قلبی داشت، زود توبه می کند و شفا می یابد. اما اگر به تشخیص دکتر توجهی نکرد و از دارو استفاده نکرد، چه می شود؟ مشخص است، همچنان که او الله را فراموش کرده، الله هم او را رها می کند. دکتر که مریض را رها کرد بیماری اش بیشتر می شود و کار به جایی می رسد که دیگر درمان فایده ندارد. آن زمان که بیماری تشدید می شود دکتر او را رها کرده الله تعالی می فرماید: «فِی قُلُوبِهِم مَرَضٌ فَزَادَهُمُ اللهُ مَرَضاً» بیماری شان بیشتر می شود و کار به جایی می رسد که درمان فایده ای ندارد.
در این مرحله که دارو فایده ندارد الله تعالی در مورد بیماری های عقیدتی و درونی از این مرحله ای که این انسان ها برای خودشان به وجود آورده اند با عبارت هایی چون: «خَتَمَ اللَّهُ عَلىٰ قُلوبِهِم وَعَلىٰ سَمعِهِم ۖ وَعَلىٰ أَبصارِهِم غِشاوَةٌ» و «فَطُبِعَ عَلَى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَفْقَهُونَ» نام می برد. قلب که مهر خورد و بسته شد دیگر چیزی در آن وارد نمی شود و راه تغییر، درمان، فهمیدن و درک کردن مسدود شده است. در این مرحله است که این بیمار دلِ ضعیف الایمان هم تبدیل به یک کافرِ منافق شده است.
اگر این سکولارزده ها صف خودشان را از منافقین کافر یا همان سکولاریست های پنهان داخلی جدا نکنند و از کفار سکولار و پنهان داخلی حذر نکنند، در همین صف باشند و بمیرند جزو همان ها محسوب می شوند:«مَنتَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُو مِنْهُمْ»، کسی که با قومی خود را مشابه می سازد از همان قوم است و با همان که دوست دارد حشر می شودو باید در قیامت مثل پیروان کفار خودشان را برای عذاب آماده کنند: «وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذاً مِثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعاً»با آن که الله تعالی دارودسته ی منافقین و سکولارزده ها را از کفار متمایز کرده، اما مثل کفار آن ها را مشمول عذاب جهنم نموده است. آن ها را متمایز کرده، در دنیا از یکدیگر متمایز هستند اما در قیامت چطور؟ آن ها را مثل کفار مشمول عذاب جهنم کرده است. در اینجا هم منافقین را در کنار کافرین قرار داده، و جایگاه هر دو را جهنم تعیین کرده است. تازه، جای منافقین بدتر از کفار آشکار است. پس علتِ صدور حکم در مورد آن ها یکی است، این ها در ارتکاب جرم با هم بوده اند، در حکم و سرنوشت کارهایشان هم باید با هم شریک باشند.
(ادامه دارد…….)