دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
(44- قسمت)
- فریب کار هستند: «يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَالَّذِينَ آمَنُوا وَمَا يَخْدَعُونَ إِلَّا أَنفُسَهُمْ وَمَا يَشْعُرُونَ» (بقره/۹)، یعنی پشت سر دروغگوئی و غیره قصد فریب و خدعه دارند و قصد دارند با این فریب دادن یک طرح و فتنه ی دیگری را به نتیجه برسانند.
- اهل تکبر و غرور و خود بزرگ بینی هستند: «وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ تَعَالَوْا یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ رَسُولُ اللَّهِ لَوَّوْا رُؤُوسَهُمْ وَرَأَیْتَهُمْ یَصُدُّونَ وَهُم مُّسْتَکْبِرُونَ» (منافقون/5)، چون به آنان گفته شود که (با آن همه جنایتی که کردند و خصلت هایی که داشتند، خودشان را بزرگ تر و عالم تر از دیگران می دانستند، مسلمین را سفیه و احمق می دانستند و این خصلت ها را در خودشان داشتند با این وجود چون به آن ها گفته شود بیایید) تا پیغمبر خدا برایتان آمرزش بخواهد، سرهای خود را (از روی غرور و تکبّر، و به عنوان استهزاء) تکان میدهند وآنان را خواهی دید مستکبرانه روی میگردانند و میروند.
- الله متعال در مثال زیبایی نشان می دهد که زندگی منافقین و سکولارزده ها در تلاطم و سرگردانی و عدم اطمینان می گذرد، الله تعالی می فرماید: «مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَكَهُمْ فِي ظُلُمَاتٍ لَّا يُبْصِرُونَصُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ* أَوْ كَصَيِّبٍ مِّنَ السَّمَاءِ فِيهِ ظُلُمَاتٌ وَرَعْدٌ وَبَرْقٌ يَجْعَلُونَ أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِم مِّنَ الصَّوَاعِقِ حَذَرَ الْمَوْتِ ۚ وَاللَّهُ مُحِيطٌ بِالْكَافِرِينَ* يَكَادُ الْبَرْقُ يَخْطَفُ أَبْصَارَهُمْ ۖ كُلَّمَا أَضَاءَ لَهُم مَّشَوْا فِيهِ وَإِذَا أَظْلَمَ عَلَيْهِمْ قَامُوا ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَذَهَبَ بِسَمْعِهِمْ وَأَبْصَارِهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (بقره/۱۷-۲۰)، داستان اینان، همانند داستان کسی است که آتشی را با کوشش فراوان روشن کرده (تا خود و همراهانش از آن استفاده کنند) و آن گاه که آتش دورو بر او را روشن می گرداند، پروردگار آتش آنان را خاموش و نابود می نماید، و ایشان را در انبوهی از تاریکی ها رها می سازد، به گونهای که چشمانشان (چیزی) نمی بیند. (آنان همچون) کران و لالان و کوران اند و (به سوی حق و حقیقت) راه بازگشت ندارند. یا گوئی داستان آنان همچون داستان کسانی است که به باران توفنده و زیادی گرفتار آمده باشند که از آسمان فرو ریزد، و در آن، انبوه تاریکی ها و رعد و برق بوده باشد و از بیم مرگ، انگشتان خود را در گوش هایشان فرو برند تا از صدای صاعقه در امان بمانند. (نمیدانند که) خدا از هر سو دور کافران را فرا گرفته است (و هر وقت و هر جا بخواهد نابودشان مینماید). چنان است که گوئی صاعقه ی آسمان میخواهد (نور) چشمانشان را برباید. هرگاه که (پیش پای ایشان را) روشن میکند، به پیش میروند. و چون (محیط اطراف) ایشان تاریک شود، برجای خود میمانند. و اگر خدا میخواست گوش و چشمان ایشان را از میان میبرد. چون خدا بر هر چیزی توانا است. این مثال و تمثیلی است در مورد زندگی پر از تلاطم، سرگردانی و عدم اطمینان منافقین و سکولارزده ها که الله متعال در سوره ی بقره به آن اشاره کرده است.
(ادامه دارد…….)