دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
(51- قسمت)
حالا، تصور کنید در جنگ احد مثلاً یک سوم ارتش رسول الله صلی الله علیه و سلم برگشتند، یعنی چیزی حدود 300 نفر؛ اما تعداد منافقین داخل این 300 نفر، چند نفر بودند؟ خیلی کم؛ بقیه مسلمین فریب خورده ای بودند که در دل هایشان مرض و بیماری وجود داشت و به نفس خودشان ظلم کرده بودند، یا هنوز خالص نشده بودند، یا در مواردی مخلصینی بودند که فریب خورده بودند مثل همان امام مسجد ضرار.
حالا، ما چگونه می توانیم با جرم های این دسته از مسلمین که دشمن اند و باید از آن ها حذر شود برخورد کنیم؟ ما که نمی توانیم از خائنین دفاع کنیم. الله تعالی می فرماید: «إِنَّا أَنزَلْنَا إِلَیْکَ الْکِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْکُمَ بَیْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاکَ اللّهُ وَلاَ تَکُن لِّلْخَآئِنِینَ خَصِیماً» (نساء/105) ما کتاب را به حق بر تو نازل کردهایم تا میان مردمان طبق آنچه خدا به تو نشان داده است داوری کنی، و مدافع خائنین مباش.«وَلاَ تَکُن لِّلْخَآئِنِینَ خَصِیماً»، مدافع خائنین مباش.
یعنی با استناد به دلایل و مدارک، زمانی که خیانت آن ها آشکار شد مثل خائنین با آن ها برخورد کن و مدافع خائنین مباش. دلایل و مدارک ظاهری برای اثبات جرم های تعریف شده در شریعت که مربوط به زندگی ظاهری انسان ها می شود نه زندگی درونی انسان ها.
شما تصور کنید همان فتنه ای که می خواستند رسول الله صلی الله علیه و سلم را ترور کنند الله تعالی اسم آنها را به رسول الله صلی الله علیه و سلم گفت اما نتوانست آن ها را محاکمه کند. چرا؟ چون آن ها خودشان و چهره هایشان را پوشانده بودند و رسول الله صلی الله علیه و سلم دلایل، مدارک و استنادات ظاهری نداشت. به همین دلیل است که ما به دلایل و استنادات ظاهری حکم می کنیم و به ظاهر آن ها حکم می کنیم.چون، ما هرگز نمی توانیم به درون انسان ها نفوذ کنیم. با این وجود، عده ای از مسلمین اطراف مادر برچسب زدن به این ها راه اشتباه را می روند:
زمانی که تعیین کردی فلانی منافق است، یعنی چه؟ یعنی فلانی کافر است. چرا؟ چون الله آن ها را کافر نامیده .می توانی بگویی آن ها در دارودسته ی منافقین و سکولارزده ها هستند ولی وقتی می گویی فلانی منافق است یعنی فلانی کافر است، و این یعنی تکفیر، و باید فیلترهای 4گانه مثل شروط و موانع تکفیر را رعایت کرد و با مستندات پیش رفت و اگر توانستی با دلایل و استنادات ثابت کنی که این بنده خدا کافر است فبها؛اگر نتوانستی ثابت کنی از دو حالت خارج نیست:
1-شخص کافر نیست و کفر به خودت بر می گردد و در دنیا نزد اهل علم رسوا و بی ارزش می شوی و در قیامت هم باید پاسخگو باشی و نتیجه ی حرف خودت را بپذیری.
2-شخص واقعاً کافر است، تو نتوانستی آن را ثابت کنی. کفر به تو بر نمی گردد، اما باز هم در دنیا نزد اهل علم رسوا و بی ارزش می شوی. درست است که کفر به تو برنمی گردد اما باز در دنیا باعث رسوایی می شود.
در این صورت، زمانی که دلایل شما یقینی نیستند چرا با ایمان و آبروی خودت در دنیا و قیامت بازی می کنی؟ ارزش آن را دارد؟ پس، با یکی دو یا حتی چند صفت از صفات سکولارزده ها که شخص به آن هاگرفتار شده نمی توانی شخص را با آن ها کافر و منافق بدانی، کسی را به این شکل تکفیر نکن. چون زمانی که گفتی منافقی یعنی کافری.
این ها کفار پنهان داخلی هستند اگر شما بخواهید با یک یا حتی چند تا از این صفات کسی را منافق بدانید، مسیر اشتباه را رفته اید. یعنی شما با یک گناه یا چند گناه کبیره کسی را کافر کردید بدون در نظر گرفتن فیتلرهای 4 گانه مثل شروط و موانع تکفیر.
نه من، نه تو، نه هیچ صحابه ای غیر از حذیفه که رسول الله صلی الله علیه و سلم اسامی را به او داده بود، با هر درجه ای از علم و اخلاص، تجربه، مردم شناسی و غیره نتوانسته و نخواهیم توانست منافق بودن کسی را ثابت کنیم. پس، بیهوده چرا خودت را خسته و بی اعتبار می کنی؟
- اگر خیانتی کرده مثل هر مسلمانی خیانت او را با دلیل شرع پسند ثابت کن و او را به مرجع رسیدگی کننده بسپار.
- اگر دروغی گفته و تهمتی زده با دلایل و مدارک آن را ثابت کن و حق خود را از او بگیر.
- اگر توطئه ای چیده، باز هم با دلایل و سند توطئه اش را فاش کن و او را بسپار دست قانون شریعت الله.
- در کل اگر هر جرمی مرتکب شده مثل یک مسلمان مجرم از طریق مسیرهای قضاوت شرعی و با دلایل و اسناد جرم او را ثابت کن و او را به قانون شریعت الله بسپار تا آنچه مستحق اوست کف دستش بگذارند.
(ادامه دارد……)