دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
(65- قسمت)
- إِن يَثْقَفُوكُمْ يَكُونُوا لَكُمْ أَعْدَاءً وَيَبْسُطُوا إِلَيْكُمْ أَيْدِيَهُمْ وَأَلْسِنَتَهُم بِالسُّوءِ وَوَدُّوا لَوْ تَكْفُرُونَ(ممتحنه/2)، اگر بر شما دست یابند دشمنان شما میگردند، و دست تعدی به سویتان دراز میکنند و زبان را در حق شما به بدی میگشایند، و آرزو میکنند که کاش میشد شما مثل آن ها کافر شوید!.
- لَن تَنفَعَكُمْ أَرْحَامُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ ۚ يَوْمَ الْقِيَامَةِ يَفْصِلُ بَيْنَكُمْ ۚ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ. هرگز خویشاوندان و فرزندانتان سودی به حالتان نخواهند داشت. روز قیامت، خدا در میانتان قضاوت و داوری خواهد کرد. خدا میبیند هر کاری را که خواهید کرد.
در ادامه ی همین آیات که در این زمینه نازل شده الله تعالی می فرماید:
- قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ إِذْ قَالُوا لِقَوْمِهِمْ إِنَّا بُرَآءُ مِنكُمْ وَمِمَّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللَّهِ كَفَرْنَا بِكُمْ وَبَدَا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةُ وَالْبَغْضَاءُ أَبَدًا حَتَّىٰ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ إِلَّا قَوْلَ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ لَأَسْتَغْفِرَنَّ لَكَ وَمَا أَمْلِكُ لَكَ مِنَ اللَّهِ مِن شَيْءٍ ۖ رَّبَّنَا عَلَيْكَ تَوَكَّلْنَا وَإِلَيْكَ أَنَبْنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ (ممتحنه/4)،در ادامه ی همین تذکراتی که الله تعالی بعد از عمل حاطب می دهد می فرماید : (رفتار و کردار) ابراهیم و کسانی که با او بودند، الگوی خوبی برای شما است، زمانی که به قوم خود گفتند: ما از شما و از چیزهائی که به غیر از الله پذیرفته اید و میپرستید، بیزار و گریزانیم و شما را قبول نداریم و در حق شما بیاعتنائیم، و دشمنی و کینهتوزی همیشگی میان ما و شما به وجود آمده است، تا زمانی که به خدای یگانه ایمان بیاورید و او را به یگانگی بپرستید. (کردار و رفتار ابراهیم و کسانی که با او بودند، سرمشق خوبی برای شما است) «إِلَّا قَوْلَ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ»مگر سخنی که ابراهیم به پدر خود گفت(این چیزی نیست که به آن اقتدا کنید) چه گفت: من قطعاً برای تو طلب آمرزش میکنم، و در عین حال برای تو در پیشگاه خداوند هیچ کار دیگری نمیتوانم بکنم.«لَأَسْتَغْفِرَنَّ لَكَ» یعنی دعا کردن برای پدر کافر، مهم نیست کدام یک از کفار باشد آیا کفار اهل کتاب است، شبه اهل کتاب و یا سکولار و مرتد. چنین دعایی که ابراهیم برایش کرد چنین کاری جایز نیست و ابراهیم در این مورد که این دعا را کرده الگوی ما نیست. پدرش بت پرست بود یعنی سکولار بود، پدر ابراهیم جزء سکولاریست ها بود اهل کتاب که نبود شبه اهل کتاب هم که نبود. در ادامه ی همین آیه می گوید:
- رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِّلَّذِينَ كَفَرُوا وَاغْفِرْ لَنَا رَبَّنَا ۖ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ(ممتحنه/5)، پروردگارا! به تو توکل میکنیم، و به تو روی میآوریم، و بازگشت به سوی تو است. پروردگارا! ما را گرفتار دست کافران مکن، پروردگارا! ما را بیامرز که تو چیره کار بجائی هستی.
از این رویداد حاطِب نکات جالبی را می توان برداشت کرد:
- کار حاطب نوعی موالات با سکولاریستهای کافر بود و ظاهراً، کار او نشان از دوست داشتن و تمایل به پیروز شدن کفار سکولار بر مسلمین، شوکت یافتن و عزت پیدا کردن کفار سکولار بر مسلمین بود. و چنانچه دلایل، این را ثابت می کرد بدون کوچکترین شکی تبدیل به یک کافر آشکار و محارب می شد، و به جرم جاسوسی برای دشمن کشته می شد.
یعنی به دلیل «موالاة المشركين» تکفیر «مُعَيَّن» می شد و قطعاً شروط تکفیر و موانع تکفیر باید رعایت شود، و از مهمترین شروط تکفیر به سبب موالات سکولاریستها این است که تشخیص داده شود این کار به دلیل تأییدعقاید آنها، پیروز گرداندن آنها بر مسلمین، و حاکم گرداندن قوانین شرکی و سکولاریستی آنها به جای قانون شریعت الله بوده یا نه. این نشان میدهد که اگر چنین بوده شخص واقعاً بر دین آنهاست، و گرنه غیر ممکن است کسی مخالف فلان حزب، گروه، جماعت و حکومت باشد، اما از آن هاطرفداری کند و حتی به آن ها کمک نماید که در جنگ هم پیروز شوند و قوانینشان حاکم شود، تمام این کارها به دلیل(آگاهی)، رضایت و همسو بودن با آن هاست.
الان فلانی که در ارتش آمریکا رفته علیه مسلمانان می جنگد، علیه قوم و خویش های خود می جنگد، علیه هم مذهبی های خودش جنگ می کند. دلیل مخالفت با آمریکاست؟ نه، برای آمریکا و متحدین آمریکا جاسوسی می کند، از متحدین آمریکا علیه مسلمین حمایت می کند. آیا این به دلیل مخالفت با آمریکاست؟ نه، دلیل بر موالات سکولاریست های آمریکاست.
(ادامه دارد…….)