شیخ ابوحمزه المهاجر هورامی:درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها 

(66- قسمت)

اما،حاطِب مؤمن به الله بود نه مؤمن به طاغوت، و این کار را به خاطر ایمان به کفر یا تلاش جهت پیروز گردانیدن کفر بر شریعت الله نکرد، بلکه مطمئن بود که مسلمین پیروز میشوند و به نصرت الله یقین داشت. آگاه بود که این کار باعث کفر و ارتداد او میشود؛ اما او به خاطر ضرر رساندن به دین الله ورسولش این کار را نکرد، و «تأویل» کرده بود که این کار وی هیچ ضرری به دین الله و مسلمین نمی رساند.

 بله، او آگاه بود که هر کسی این کار را بکند باعث کفر و ارتداد او می شود چون ضرر می رساند به دین الله و شریعت الله، اما او تأویل کرده بود که این کار وی نه به دین الله ضرری می رساند، نه به شریعت الله و نه به مسلمین. و تأویل کرده بود این کارش«موالات» با کفار سکولار قریش نیست، بلکه به خاطر اغراض دنیوی و خوشحال کردن سکولاریستها در حمایت از خانواده اش این کار را انجام داد؛ و مهمتر اینکه، اقدام او باعث ضرر و صدمه ای به مسلمین نشد تا به خاطر این ضرررسانی مجبور به جبران ضرر یا حتی قصاص شود. داستان «تأویل» قدامة بن مظعون و حلال کردن شراب توسط وی هم چیزی است شبیه به همین.

  • نکته ی بعدی در مورد داستان حاطباینکه، عمر بن خطاب جلو رسول الله صلی الله علیه وسلم حاطب را با الفاظی چون:منافق، كفر، خان الله ورسولهتکفیر کرد و رسول الله صلی الله علیه وسلم نگفت چنین علائمی از علائم منافق بودن نیست، و نگفت چنین کاری باعث کافر شدن نمی شود بلکه، نشان داد دلایل و علائمی وجود دارند که نشان میدهندحاطِب صادق است و کافر نیست و موانعی وجود دارند که اجازه نداده اند به ایمان حاطِب صدمه ای زده شود، و عمر در تکفیر کردن وی عجله کرد و دچار خطا واشتباه شد.این مهم است.
  • مورد دیگر در داستان حاطب اینکه، در همین دنیا خوبیهای حاطِب باعث پوشاندن گناهش شد. او در جنگ بدر و در بیعت رضوان شرکت کرده بود و خوبیهای دیگری هم داشتکه همه می دانستند. چنین گناهی با چنان خوبیهایی مورد بخشش قرار می گیردچون، اشتباه و خطأ کرده بود.امیر مسلمین در هر دوره ای باید اینگونه مسلمین مجرم را آنالیز و تجزیه کند، و چنانچه راهی برای بخشش گناهان وجود دارد، با در نظر گرفتن خوبیهای شخص، چنین کاری را باید انجام دهد. این به مصلحت مسلمین، باعث رضایت الله، خوشحال کردن الله و تطبیق یکی از احکام الله در همین دنیاست که می فرماید: «إِنَّ الْحَسَنَاتِ يُذْهِبْنَ السَّيِّئَاتِ» (هود/114).
  • نکته ی دیگری که در این رویداد می توان به آن اشاره کرد این است که، الله تعالی گواهی داده که ما خویشان غیر مسلمان و سکولار خودمان را دوست داریم اماآن ها ما را دوست ندارند: «هَاأَنتُمْ أُوْلاء تُحِبُّونَهُمْ وَلاَ یُحِبُّونَکُمْ» (آل عمران/119)، هان! آگاه باشید (ای مؤمنان!) این شمائید که آنان را (به خاطر قرابت یا صداقت) دوست می‌دارید، و ایشان شما را (به خاطر تعصّب دینی خود) دوست نمی‌دارند. تعصبی که به دین سکولاریسم، احزاب سکولاریستی، کفار، عقاید و باورهای خودشان دارند. این ها ما را دوست ندارند این گواهی است که الله متعال می دهد.

این را تقریباً هریک از ما هم تجربه کرده ایم که چگونه اطرافیان سکولار ما، ما را به خاطر عقاید سکولاریستی، کفری و به خاطر احزاب کفری شان دور ریخته اند و چگونه بی رحمی و قساوت خودشان رابه ما نشان داده اند،دیده اید؟ درسته دیده اید؟ بله، همه ی ما به نحوی دیده ایم. ما آن ها را دوست داریم اما آن ها ما را دوست ندارند. این را الله متعال خالق آسمانها و زمین گواهی میدهد.

(ادامه دارد…….)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *