استدلال غیر شرعی نجدیت در تحلیل خون مسلمان

استدلال غیر شرعی نجدیت در تحلیل خون مسلمان

الله تعالی می فرماید: هُوَ الَّذِی خَلَقَکُمْ فَمِنکُمْ کَافِرٌ وَمِنکُم مُّؤْمِنٌ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ (تغابن/2)‏ او کسی است که شما را آفریده است. گروهی از شما کافر و گروهی از شما مؤمن می‌گردید . خدا می‌بیند هرچه را که می‌کنید .

در این صورت دنیا به صورت عموم به دو بخش تقسیم می شود یا کسانی هستند که به شریعت پیامبر خاتم ایمان آورده و مومن هستند یا اینکه ایمان نمی آورند و کافر هستند.

رسول الله صلی الله علیه و سلم نیز می فرماید: لا يَحِلُّ دَمُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ، يَشْهَدُ أنْ لا إلَهَ إلَّا اللَّهُ وأَنِّي رَسولُ اللَّهِ، إلَّا بإحْدَى ثَلاثٍ: النَّفْسُ بالنَّفْسِ، والثَّيِّبُ الزَّانِي، والمارِقُ مِنَ الدِّينِ التَّارِكُ لِلْجَماعَةِ.[1] حلال نیست گرفتن جان یک مسلمانی که شهادت می دهد که لا اله الا الله و محمد رسول الله مگر در سه صورت: ثیب(مرد یا زن) زناکار، نفس در مقابل نفس و شخصی که دین خود را ترک می کند و از جماعت فاصله می گیرد.

یعنی خون شخص مسلمان تنها در سه حالت حلال می شود:1- زن یا مردی که ازدواج کرده و بعد دچار زنا شود 2- کسی که مرتکب قتل نفس شود 3- مرتد

الان دقت کنید محمدبن ناصر از فرزندان محمدبن عبدالوهاب چه می گوید:

زمانی که عبد عملی شرکی و کفری ازروی جهل انجام می دهد که آن چیز برایش روشن نشده است ما حکم به تکفیرش نمی کنیم تا بر او اقامه حجه برقرار شود و نمی گوییم که او مسلمان است بلکه عمل او کفر و خون ومالش حلال است و حکم بر اسلام و کفرش نمی کنیم بلکه می گوییم عملش، عمل کفار است و حکم به علی التعین و مخلد فی النار کردنش اقامه حجة است. (فتاوای إئمه النجدیه ۲۲۷-۳/۲۲۶)

  • از نگاه الله تعالی شخص یا مسلمان است یا کافر، اما از نگاه نجدیت اینگونه نیست و دسته ی خیالی دیگری نیز وجود دارد.
  • از نگاه رسول الله صلی الله علیه وسلم تنها به سه دلیل می توان خون مسلمان را ریخت، اما از نگاه نجدیت بدون دلیل شرعی و حتی به خاطر جهالت و حذف عذرهای معتبر شرعی برای مومنین هم می توان خون مسلمان را ریخت.

شما پیرو کدام نگاه هستید؟


[1] بخاری 6878 و مسلم / ملا علي قاري ، شرح مسند أبي حنيفة 359

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *