تقوای از الله یعنی چه؟ چگونه میزان تقوای خود را بسنجیم؟
(6 –قسمت)
در کنار این قوانین عمومی که نفسها را یکسان می کند و از نفسها انتظار یکسانی می رود، تحت عنوان آزادی های شخصی یک سری قوانین و آموزشهائی نانوشته در جامعه به وجود می آیند که جنبه ی فردی دارند و ممکن است به تعداد تمام افراد جامعه قوانین مختلفی تولید شوند چون هر یک دارای هوای نفس جداگانه ای هستند در نتیجه نفسها و به اصطلاح خودشان وجدانهای مختلفی به وجود می آیند.
در اینجا دیگر شما نمی توانید بگوئید فلانی از نفس یا به اصطلاح سکولاریستها و جاهلین از وجدان مناسبی برخوردار نیست، بلکه تحت شعار و قانون حفظ آزادی های شخصی شما می توانید نفس خودتان را داشته باشید و آنها هم نفس خودشان را.
در اسلام نیز این یکسانی نفسها و به اصطلاح این یکسانی قلبها با قوانین شریعت الله صورت می گیرد. الله تعالی می فرماید: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا … (آل عمران/103) و همگی به رشته خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید و نعمت خدا را بر خود به یاد آورید که بدان گاه که (برای همدیگر) دشمنانی بودید و خدا میان دلهایتان پیوند داد، پس برادرانی شدید.
صرفنظر از منافقین و دارودسته ای از مسلمین فریب خورده که دور خود جمع کرده اند، نفس مومنین در قضاوتهای خود بر اساس همان قوانین یکسان شریعت تصمیم می گیرد به همین دلیل در این زمینه ها نیز باز نفسهای آگاه یکسان عمل می کنند و سایر نفسهای مومنین نیز بر اساس میزان آگاهی هائی که از قانون شریعت الله دارند قضاوت و عمل می کنند.
در سیستم جاهلیت و بخصوص در دین سکولاریسم که نفسهای مختلف با آموزشها و تعلیمات و ارزشها و بایدها و نبادیهای مختلفی تولید می شوند هر شخصی اله ش می شود نفس خودش. یعنی قانون گذاشتن کار الله است همچنانکه خلق کردن هم کار الله است «أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ» (اعراف/54) اما این سکولار بی ارزش نجس «إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ» (توبه/28) ، الله تعالی را در قانونگذاری کنار می زند و خودش یا سایر انسانها را در جای الله قرار می دهد و ادای الله تعالی را در قانونگذاری در می آورند. اینهائی که دچار این حماقت می شوند و چنین چیزهائی را با الله برابر می دانند در روز قیامت با افسوس و پشیمانی می گویند: «تَاللَّهِ إِنْ كُنَّا لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ، إِذْ نُسَوِّيكُمْ بِرَبِّ الْعَالَمِينَ» (شعراء/97-98). سوگند به خدا ما در گمراهی آشكاری بوديم. آنگاه كه شما را با پروردگار جهانيان برابر میساختيم.
الله تعالی در مورد این دسته از انسانها که در مسائل عمومی و شخصی هوا و خواهشهای خود یا دیگر انسانها را جایگزین قانون شریعت الله کرده اند و با این قوانین ساخته شده توسط بشر نفس خود را آموزش داده اند می گوید: أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (جاثیه/23) هیچ دیدهای کسی را که هوا و هوس خود را به خدائی خود گرفته است، و با وجود آگاهی (از قانون شریعت الله، شخص پرستی کرده است و) خدا او را گمراه ساخته است، و بر گوش و دل او مهر گذاشته است و بر چشمش پردهای انداخته است؟! پس چه کسی جز خدا میتواند او را راهنمائی کند؟(و خدا هم از وی رویگردان است) آیا پند نمیگیرید و بیدار نمیشوید؟
(ادامه دارد…..)