دارالاسلام و دارالکفر، احکام  و وظایف

دارالاسلام و دارالکفر، احکام  و وظایف

(4-قسمت)

رسول الله صلی الله علیه وسلم نیز می فرماید:  إِنَّمَا الأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ، وَإِنَّمَا لِكُلِّ امْرِئٍ مَا نَوَى[1]اعمال به نيت‎ها بستگي دارند و با هر كس، مطابق نيتش رفتار مي‌شود. امام شافعی و امام احمد بن حنبل گفته اند این حدیث یک سوم اسلام است [2] توجیه  امام شافعی رحمه الله این است که دین دارای سه بخش است: اعتقاد، اعمال و اخلاص، لذا یک سوم کل دین را این حدیث شامل است[3]

پس این اصطلاحاتی که در میان فقهای مذاهب مختلف اسلامی به صورت متواتر به کار رفته اند تماماً ریشه در قرآن و سنت صحیح دارند.

حالا اصطلاح دیگری که توسط فقهای تمام مذاهب اسلامی به صورت مشترک به کار رفته، تقسیم جهان به دو بخش دارالاسلام و دارالکفر است که به سیاست بین المللی مسلمین ربط دارد.

یعنی همچنانکه الله تعالی خودش انسانها را به مسلمان و کفار تقسیم کرده و کفار را به «6 دسته ی آشکار» و «یک دسته پنهان» تقسیم کرده و  برای هر کدام قوانینی وضع کرده، به همین ترتیب الله تعالی خودش با جدا کردن سرزمینهای مسلمین از سرزمینهای کفار، برای سرزمینهائی که تحت حاکمیت مسلمین و یا تحت حاکمیت کفار هستند نیز اسمهائی جداگانه و قوانین جداگانه ای وضع کرده است ، و مومنین نیز با گرفتن همین اسامی که الله تعالی در قرآن یا از زبان رسولش صلی الله علیه وسلم بیان کرده انسانها و سرزمینها را اسم گذاری کرده اند.

متوجه شدید چه شد؟ یعنی نامگذاری و تقسیم انسانها  به «الَّذِينَ آمَنُوا» و [: 1- الَّذِينَ هَادُوا  2- وَالصَّابِئِينَ  3- وَالنَّصَارَىٰ  4- وَالْمَجُوسَ  5- وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا (مشرکین یا به زبان امروزین سکولاریستها) و 6- مرتدین «مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ»و همچنین تقسیم و نامگذاری زمین به دو بخش سرزمینهای تحت حاکمیت اسلام یا دارالاسلام یا سرزمینهای تحت حاکمیت کفر یا دارالکفر مثل اصول و قواعد فقهی نیستند که مجتهدین و فقهای مذاهب اسلامی با اجتهاد و فهم از آیات و احادیث این اصطلاحهای دارالاسلام و دارالکفر را درست کرده باشند، بلکه خود الله تعالی در کتابش یا از زبان رسولش صلی الله علیه وسلم این سرزمینها  را تقسیم کرده و صحابه و تمام مذاهب هم بر همین اساس به جدا کردن سرزمینهای تحت حاکمیت اسلام و سرزمینهای تحت حاکمیت کفر پرداخته اند.

الله تعالی می فرماید : وَکَتَبْنَا لَهُ فِی الأَلْوَاحِ مِن کُلِّ شَیْءٍ مَّوْعِظَةً وَتَفْصِیلاً لِّکُلِّ شَیْءٍ فَخُذْهَا بِقُوَّةٍ وَأْمُرْ قَوْمَکَ یَأْخُذُواْ بِأَحْسَنِهَا سَأُرِیکُمْ دَارَ الْفَاسِقِینَ ‏(اعراف/145)و برای او در الواح (تورات) از هرچیز نوشتیم، تا پند و اندرز و روشنگر همه چیز باشد . الواح را با قدرت و محکم برگیر و به قوم خود فرمان بده نیکوترین آنها را به کار بندند. (مثلاً عفو را بر قصاص و آنچه را که دارای اجر بیشتر است بر چیزی ترجیح دهند که از ثواب کمتری برخوردار است) . به زودی سرزمین فاسقین( کفاری چون: عاد و ثمود و قوم لوط ) را به شما نشان می‌دهیم.

(ادامه دارد…..)


[1] متفق علیه . بخاری 1

[2]طرح التثريب في شرح التقريب (1/ 6 ح 1) شرح الأربعين النووية لابن دقيق العيد(2(.

[3]کتاب الاذکار امام نووی، ص:4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *