حزب، حزب سالاری و احزاب در دارالاسلام و دارالکفر (3) (قسمت 24)

حزب، حزب سالاری و احزاب در دارالاسلام و دارالکفر (3) (قسمت 24)

(2-قسمت)  

این بهترین امت شدن در میان آنهمه امم یکی از وظایفش همین دعوت به کارهای خوب و ممانعت کردن از کارهای بد و غیر شرعی است، چنانچه الله تعالی می فرماید: كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ…َ (آل عمران/۱۱۰) شما برترین  امتی  هستید  که به سود  مردم  پدیدار  شده اید- زیرا- بسوی کارهای شایسته امر می کنید و از کارهای زشت و ناپسند ممانعت می کنید.

شرط برتریت و مزیت ما در اینجا « امرکردن  بسوی کارهای شایسته و بازداشتن  از کارهای زشت و ناپسند» . عمر بن خطاب رضی  الله عنه در تفسیر این آیه می گوید: مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكُوْنَ مِنْ هَذِهِ الأُمَّةِ، فَليُؤَدِّ شَرْطَ اللهِ فِيْهَا[1] کسیکه راغب است جزء این امت  محسوب شود پس شرط  خداوند متعال در این خصوص( که امر به معروف  و  نهی از منکر) است را بایستی محقق کند.  

هم اکنون بسیاری از کانالها و ابزارهای مختلف مثل شوراها و سندیکاها و حلفها و نهادهای مردمی و غیره وجود دارند که از کانال اینها می توان قدرتمندانه در امر بخ خوبی ها و نهی از بدی ها فعالیت کرد. اما نگاه کن این نهادهای قدرت را دست چه کسانی داده ای؟ البته در کنار این با انهمه ادعا و غر زدن «عملاً» تبدیل شده ای به نظارگری بیخیال که دنیا تو را به بازی گرفته و «وهن» در قلبت جای گرفته و به سادگی با «وضع موجود» ساخته ای و نمی ترسی از اینکه مشمول لعنی گردی که الله تعالی در موردش می فرماید: لُعِنَ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِن بَنِي إِسْرَائِيلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُودَ وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذَلِكَ بِمَا عَصَوا وَّكَانُواْ يَعْتَدُونَ، کافران بنی اسرائیل از زبان داود و عیسی پسر مریم مورد لعن و نفرین قرار گرفتند زیرا آنها همواره نافرمانی خداوند را میکردند و پیوسته از حق و حقیقت تجاوز می نمودند ، كَانُواْ لاَ يَتَنَاهَوْنَ عَن مُّنكَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا كَانُواْ يَفْعَلُونَ (مائده/۷۸-۷۹) همدیگر را از کارهای زشتی که انجام می دادند نهی نمی کردند؛ بدون شک مرتکب چه کار بدی می شدند.

رسول  الله  صلى  الله  عليه  وسلم  نیز می فرماید:   والَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنَّ بالْمعرُوفِ، ولَتَنْهَوُنَّ عَنِ المُنْكَرِ، أَوْ لَيُوشِكَنَّ اللَّه أَنْ يَبْعثَ عَلَيْكمْ عِقَاباً مِنْهُ، ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلاَ يُسْتَجابُ لَكُمْ[2]  سوگند  به  ذاتی  که  جانم  به  دست  او  است  باید  امر  به  معروف  و  نهی  از  منکر  کنید که  در غیر  این  صورت  نزدیک  است  خداوند  عذابی  از  جانب خویش بر  شما  مسلط  گرداند، سپس  -جهت  برطرف شدن  آن  عذاب  و مصیبت-  دعاء کنید و دعای  تان  قبول نشود.

إبن العربي رحمه  الله می گوید: آگاهی  از  این مطلب  بسیار  حائز  اهمیت  است که مجازات  برخی  از  گناهان  در دنیا تحقق می یابد  و مجازات برخی دیگر به آخرت  موکول  می شوند و سکوت نمودن در مقابل  گناه، خود گناهی است که مجازات  آن در دنیا  بصورت وارد شدن خسارت و  زیان، در دارایی ها و جان و محصولات و مسلط شدن حاکمان و مسئولان ظالم بر سکوت کنندگان محقق می گردد.

(ادامه دارد…….)


[1] جامع  البیان(۷/۱۰۲)

[2] امام احمد در مسند (٢٢٧٩٠) و امام ترمذی در سنن (٢١٩٦)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *