درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب

درس های مقدماتی/ درس پنجم

دشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب

(7-قسمت)
 

این ها می خواستند میان «ایمان به خدا» و «قوانین ساخته شده»ی توسط بشر و دین سکولاریسم جمع و رابطه‏اى برقرار کنند، و بشر رادر امر قانونگذاری و اطاعت کردن همسان با الله قرار دهند و انسان را در قانونگذاری و اطاعت کردن در ردیف خدا بگذارند. خالق را با مخلوق در قانونگذاری و اطاعت کردن از این قوانین یکسان بدانند. خودشان درقیامت هم با پشیمانی همین را می گویند: «تَٱللَّهِ إِن كُنَّا لَفِي ضَلَٰلٖ مُّبِينٍ* إِذۡ نُسَوِّيكُم بِرَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» (شعراء/٩٧-٩٨)، مشرکین در روز قیامت به همین قانونگذارانی که ادای الله را در می آورند و قانون می سازند مى‏گویند: به خدا سوگند! ما در گمراهى آشکارى بوده‏ایم. آن زمان که شما را با پروردگار جهانیان برابر و یکسان مى‏دانستیم، در همان قانونگذاری و اطاعت کردن.

به همین دلیل، ایمانشان به الله وهمان مراسم آلوده ای که برای این الله می کردند، سودی برایشان در بر نداشت، و الله متعال آن ها را از دایره ی مشرکین خارج نمی کند و در موردشان می فرماید: وَمَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلَّا وَهُمْ مُشْرِكُونَ (يوسف/106)، و بيشترشان به خدا ايمان نمى ‏آورند جز اينكه مشرک هستند.

ابن کثیر در تفسیر این آیه می گوید، ابن عباس گفته: از ایمان آن ها این بوده که زمانی به ایشان گفته می شد چه کسی آسمانها و زمین و کوهها را خلق کرده است؟ می گفتند: الله. اما، با این وجود در برابر الله مشرک می شدند و یا به قول مجاهد، این ها می گفتند الله خالق ماست و ما را رزق می دهد.این ایمانشان بود. این ها به این موارد و تمام آنچه که در آیات ذکر کردیم و آیات دیگری که ذکر نکردیم باور داشتند، و این آیات به آن ها این را می خواهد بگوید ایمان آن ها به این موارد وجود داشته و گواهی می دهنداین آیات به ایمان آن ها به این موارد، اما با این وجود این ایمان، به دلیل عدم پذیرش قوانین شریعت الله، باز در همان دایره ی مشرکین آن ها را بیرون نمی کند. عدم پذیرش قوانین شریعت الله آن ها را از همان دایره ی مشرکین بیرون نمی آورد و آن ها را همان جا قرار می دهد.
معیار، پذیرش یا عدم پذیرش قانون شریعت الله در امور زندگی و اطاعت کردن از او بوده و هست. حتی باور به شریعت تحریف شده ی الله هم می توانست آن ها را از دایره ی مشرکین خارج کند، اما صرف داشتن ایمان به الله وآن باورها، بدون پذیرش قانون شریعت الله، آنان را از دایره ی دین مشرکین و سکولاریسم خارج نکرد.
حالا، به نظر شما سکولاریستهای کنونی جهان به رهبری لیبرالها و سوسیالیستها به اندازه ی سکولاریستهای قریش و عصر رسول الله صلی الله علیه وسلم هم به الله اعتقاد دارند؟ بدون شک، با آماری که خودشان ارائه دادند هرگز چنین اعتقادی در میان کشورهای سکولار جهان وجود ندارد، و اگر اعتقادی هم هست در میان کسانی از اهل کتاب یا شبه اهل کتاب یا مسلمان زاده هایی است که به سکولاریسم آلوده شده اند و خودشان را وارد دایره ی دین سکولاریسم و مشرکین نجس کرده اند.

الله متعال در یکی دو آیه بعد از اینکه چنین اعتقادی که مشرکین نسبت به الله داشتند را از سکولاریستهای پلید نمی پذیرد، ضمن اعلام برائت از این مشرکین، به رسولش امر می کند که: «قُلْ هَذِهِ سَبِیلِی أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِیرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِی وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِکِینَ» ‏(یوسف/108)، بگو: این راه من است که من با آگاهی و بینش به سوی خدا دعوت می کنم و پیروان من هم (چنین می‌باشند)، و خدا را منزّه و پاک می‌دانم، و من از زمره مشرکان نیستم.

در این صورت برادران ما دقت کنند که هرگز تنها پذیرش«الله» توسط مشرکین نجس و سکولاریستهای پلید باعث نمی شود ما آن ها را از دایره ی مشرکین خارج کنیم، حتی اگر اعتقاد آن ها به اندازه ی اعتقاد مشرکین و سکولاریستهای نجس عصر رسول الله صلی الله علیه وسلم باشد که هم اکنون، به صورت عموم چنین نبوده و نیست.

(ادامه دارد…..)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *