درس های مقدماتی/ درس پنجمدشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب

درس های مقدماتی/ درس پنجمدشمن شناسی شرعی (2)/ احکام کلی مربوط به مشرکین(سکولاریستها)، اهل کتاب و شبه اهل کتاب

(9-قسمت)

مشخص است که برائت و بیزاری از مشرکین و سکولاریستها به عنوان یک گروه و حزب مشخص، به دلیل مجموعه ی باورهای غلط آن هاست، که همه ی این باورها دست به دست هم داده، و چنین گروه و مجموعه ای را تولید کرده اند. اما در هر صورت، زمانی که الله متعال از زبان اسوه ی توحید ابراهیم علیه السلام بیان می کند که: «إِنّا بُرَءآؤاْ مّنْكُمْ وَمِمّا تَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللّهِ»(ممتحنه/4)، ما از شما و از چیزهایی که به غیر از خداوند می پرستید بری و بیزاریم؛ الله متعال برائت از مشرکین یعنی سکولاریستها را بر برائت از باورهایشان مقدّم کرده، و برائت از مشرکین و سکولاریستها را مهمتر از برائت از باورهایشان دانسته است. چون بسیار دیده شده که شخص از عقاید و باورهای فاسد و ضد اسلامی مشرکین و سکولاریستها اظهار برائت و بیزاری می کند اما، از مشرکین و سکولاریستها برائت و بیزاری نمی کند. برای همین است که  دیده می شود کسانی خودشان را اهل اسلام می دانند، و از عقاید سکولاریستها و مشرکین هم اعلام برائت می کنند اما از خود سکولاریستها و احزاب آن ها برائت و بیزاری نمی کنند. در حالی که اصل و اساس دستور و آیه، ابتدا به برائت از مشرکین و سکولاریستها وکناره گیری و بیزاری از آن ها دستور می دهد.

بله، ابتدا:

  • باید از کشورهای کافرِ سکولار و مشرکی چون آمریکا، ترکیه، آلمان، فرانسه و …برائت و کناره گیری کنی.
  • باید از احزاب کافرِ سکولار و مشرکی چون حزب کارگان اوجالان، دموکراتها، کومله ها، پارتی و یکیتی و … اعلام برائت و بیزاری کنی و از آن ها کناره گیری کنی.
  • باید از اشخاص کافرِ سکولاری چون مارکس، لنین، قاسملو، مهتدی، اوجالان، بارزانی، آتاتورک و سایر سکولاریستهایی که می شناسی اعلام برائت کنی و از آن ها کناره گیری کنی.

کسانی که این چنین از کفار و بخصوص سکولاریستها اعلام برائت نکنند و یا بدتر از آن به آنان تکیه کنند بدون کوچکترین شکی مشمول آیه و حکم:«وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنصَرُونَ» (هود/113) می شوند و آتش جهنم نتیجه و ثمره ی حتمی این تکیه کردن خواهد بود. 

البته این نکته را هم باید یادآور شویم که، در مرحله ی دعوت و قبل از تشخیص مراحلی خاص توسط رهبریت، که آن هم توسط رهبریت تشخیص داده می شود(چون زمان ابراهیم علیه السلام و یا قبل از تشکیل دارالاسلام و واجب شدن هجرت مسلمانان) ما مسأله ای به نام طرد کردن کفار نداریم بلکه، تنظیمات و عدم تکیه کردن وجود دارد؛ چون این دین باید به آن ها برسد.

برائت به همراه کناره گیری از سکولاریستها در مراحلی از دعوت و مبارزه امری می شود که به جا آوردن امر الله است یعنی واجبی است که دستور داده شده؛ و زمانی که از خود سکولاریستها برائت و کناره گیری کنی، خود به خود به برائت و کناره گیری از باورهای سکولاریستها هم ختم می شود. زمانی که الله متعال در قرآن می فرماید: «وَأَعْتَزِلُكُمْ وَمَا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللّهِ»(مريم/48)، (ای مشرکین) و از شما و از آنچه به جز خدا می‌پرستيد كناره‌گيری و دوری می كنم. در اینجا هم برائت و کناره گیری از سکولاریستها مقدم بر کناره گیری از باورهایشان آورده شده است.

(ادامه دارد……)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *