دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
درس های مقدماتی/ درس پنجم
دشمن شناسی شرعی (3)/ شناسائی اجمالی و روش برخورد با کفار پنهان داخلی یا منافقین و سکولارزده ها
(52- قسمت)
روش های برخورد با پدیده ی منافقین و سکولار زده ها در جامعه ی اسلامی
اسلام در برخورد با یک دشمن داخلی راهکارهای عملی و نوینی را ارائه داده است؛ ما معمولاً چنین پدیده و اپوزیسیون، مخالفین و دشمنان داخلیرا با چنین گستردگی عملی از نظر اقتصادی، نظامی، فرهنگی، عقیدتی و … را در هیچ حکومتی ندیده ایم. همین الان هم کسی نمی تواند مثلاً در ارتش هر یک ازکشورهای مدرن و پیشرفته یاکشورهای سکولار دنیا حضور پیدا کندو مثلاً مثل جنگ احد بهانه بیاورد که من در این جنگ شرکت نمی کنم! یا بگوید من مال همین کشورم اما مالیات نمی دهم، یا صفات دیگری که بیان کردیم، چنین شخصی، در چنین موقعیتی، در چنین جوامعی این ادعاها را بیان کند یا عملی نماید.
سیستم حکومت اسلام در جریان برخورد با این پدیده ی نوظهورو در جریان برخورد با پدیده ی منافقین یا سکولارزده هاپروسه و برنامه ای را به پیش می برد که به صورت سیستماتیک حرکت جامعه را به همان جایی که الله می خواهد سوق می دهد، به همان جایی که الله می خواهد می کشاند.
قبلاً هم عرض کردیم که دارودسته ی کفار پنهان داخلی یا منافقین یا به زبان امروزین، سکولارزده ها، در هنگام قدرت مسلمین به وجود می آیند، خواه قدرت یک شخص در خانواده باشد، یا چند نفر در طایفه، یا گروه و دارودسته ای در روستا، یا قدرت حکومت اسلامی، یا قدرت افکار عمومی مسلمین باشد. در هر صورت، نفاق نشانه ی ترس از قدرت است. به همین دلیل، در مکه منافقین نبودند، چون قدرتی برای مسلمین و ترسی برای کفار وجود نداشت.
هر چه قدرت مسلمین و حکومت اسلامی بیشتر می شود این ها بیشتر نفاق خودشان را پنهان می کنند و شبیه مسلمین می شوند، سعی می کنند بیشتر خودشان را شبیه مسلمین کنند و سعی می کنند علامتی از خود نشان ندهند که نشان از نقاق و کفر درونی آن ها باشد؛و به اصطلاح پیش چشم مردم ودیگران کاری نکنند کهزشت شوند. اما، به هر میزان از قدرت مسلمین کاسته می شود و کاهش پیدا می کندو ترس منافقین هم کم می شودو به اصطلاح ترسشان می ریزدبه همان میزان، منافقین نقاق خودشان را علنی تر می کنند. این به دلیل ضعف قدرت بازدارندگی مسلمین است و نشانه ی ضعف قدرت در خانواده و جامعه می باشد. در مجتمع مسلمین ضعف به وجود آمده، ضعف قدرت به وجود آمده، خلأ قدرت به وجود آمده که آن ها توانسته اند تا این اندازه پیشروی کنند.[1]
روش برخورد با این کفار داخلی و پنهان بسيار پيچيده است که نیاز به بررسی و موشکافی دقیقی دارد؛ و این یعنی هنر اداره و مدیریت بخشی از افراد موجود در جامعه ی مسلمین که دشمن اند. اینخیلی مهم است، هنر اداره و مدیریت بخشی از افراد جامعه که دشمن اند.مبارزه با منافقین و سکولارزده ها مشکل ترین مرحله ی مبارزه و مدیریت جامعه است که غیر از قدرت حکومتی اسلامی و شورائی که تحت نظارت همین حکومت باشدکه نهادهاییرا سرپرستی می کند هیچ فرد و گروهی «به صورت کامل»، قادر به انجام این وظیفه ی حساس نبوده و نیست.تنها چنین کاری از عهده ی قدرت حکومتی و نهادهای تحت امر آن برمی آید.
به همین دلیل، سعی می کنیم در یک جمع بندی و به صورت مختصر و موردی به چند روش اصلی حکومت اسلامی رسول الله صلی الله علیه و سلم در برخورد با دارودسته ی منافقین و سکولارزده ها اشاره کنیم:
- روش اول در چگونگی برخورد با دارودسته ی منافقین و سکولارزده ها:کسب قدرت حکومتی، اضافه کردن و افزودن بر قدرت حکومتی و اضافه کردن و افزودن بر قدرت بازدارندگی اجتماعی به عنوان اساسی ترین و مهم ترین راهکار می باشد.
قدرت حکومتی و نهادهای تحت مدیریت آن، شاه کلید و قوی ترین ابزار در کنترل و مدیریت فعالیت های مخرب سکولارزده های داخلی به عنوان دارودسته ی کفار داخلی است که بدون قدرت حکومتی، سایر فعالیت ها ناقص و عقیم می مانند. یعنی بدون داشتن قدرت حکومتی، سایر اقدامات ناقص و حتی عقیم اند.
عامل پیدایش منافقین و سکولارزده ها هم همین قدرت حکومتی است، و عامل خنثی کننده هم همین قدرت حکومتی است. تمام فعالیت های جانبی مسلمین علیه دارودسته ی سکولارزده ها تحت پوشش قدرت حکومتی معنی پیدا می کند و به نتیجه ی مورد دلخواه شریعت می رسد.
(ادامه دارد……)
[1] به عنوان مثال اشاره کردیم که منافقین عصر رسول الله صلی الله علیه و سلم و حتی دهه های گذشته ی تاریخ خودمان هم، این ها نماز می خواندند و عبادت ها را انجام می دادند اما، با بی حالی و کسالت یا به ذکر خدا می پرداختند اما کم، ولی هم اکنون ما شاهد دارودسته ای از این سکولارزده ها هستیم که اصلاً نماز نمی خوانند و اصلاً به ذکر الله نمی پردازند که سایر عبادات باشد.