درس های مقدماتی/ درس اول: دین چیست؟ سکولاریست ها از ما چه دینی می خواهند؟
(3-قسمت)
به عنوان مثال در کنار احزاب سکولار، دارودسته ی منافقین یا سکولار زده ها می گویند «دین» آزاد است، اما نمی گویند منظورشان از «دین» همان تعاریف غربی های سکولار از دین است یا تعریف الله از«دین» و باز نمی گویند آزادی این «دین» تا کجاست؟ ما به این مکرهای احزاب سکولار و دارودسته ی منافقین یا سکولار زده داخلی سال هاست آشنائی داریم. این ها با اسم ها و اصطلاحات تا رسیدن به اهدافشان بازی می کنند. در این صورت، کلمات ممکن است صورت های مختلفی داشته باشند که عدم دقت به آن ها ممکن است شخص را به اشتباه بکشاند.
توضیح این که ما در ادبیات گفتاری خود به صورت عام دو نوع اسم داریم: اسم خاص و اسم عام، البته در کنار این دو ما به اسم هایی با معانی مختلف برخورد می کنیم:
اسم خاص یا اسم عَلَم، اسمی است که بر فردیا مکان یاحیوان یا شیئی معین و مخصوص دلالت می کند مثل:
- اسم مخصوص انسانها، مانند: محمد، سمیه، یاسر
- اسم مخصوص اماکن مختلف جغرافیایی، مانند: اندلس، خراسان، مکه، مدینه، ترکستان، هورامان
- اسم مخصوص حیوانها، مانند: دُلدُل، رخش، پِگاز PEGASE
- اسم مخصوص اشیائی که بیشتر از یکی نیستند، مانند: ذوالفقار، آلماسِ کوه نور
ویژگی این دسته از اسم ها این است که همیشه معرفه و شناخته شده هستند. به محض این که به آن ها اشاره می کنیم برای شخص مشخص است و نیازی به توضیح ندارد. زمانی که می گوییم واتیکان یا می گوییم ایران، برای شخص مشخص است.
اما در کنار این اسم های شناخته شده و معلوم ما به اسم های دیگری برمی خوریم که اسم عام هستند یا اسم جنس هستند، که بین افراد، هم نوع و مشترک است و بر هر یک از این افراد هم نوع و مشترک دلالت می کند مثل اسم: مرد، پسر، اسب، کشور، درخت، کتاب، شهر، دریا، زن، دانش آموز، معلم و … .
در کنار این ها، دسته ای از اسم ها وجود دارند که با آن که ممکن است دارای تلفظ یکسانی باشند، اما معانی مختلفی دارند. مثلاً:
- سیر؛ هم به نوعی پیازچه اشاره دارد مثل پیاز، هم به کسی که گرسنه نیست می گویند سیر؛ دو تا معنی دارد.
- یا مثلاً زبان؛ یا آن عضوی که در دهان است، یا زبان گفتاری منظور است.
- یا خیر؛ هم به معنی نه به کار می رود، هم به معنی خوبی.
- یا شير؛ شیر به معنی حيوان درنده، به معنی شیر خوردن، به معنی شیر قطع و وصل جریان مایعات و گاز است.
(ادامه دارد….)